Turizam

Povodom Dana nezavisnosti: Besplatan ulaz u nacionalne parkove Crne Gore

Ovo je, kako su saopštili iz NPCG, prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam…

Povodom Dana nezavisnosti: Besplatan ulaz u nacionalne parkove Crne Gore Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Povodom Dana nezavisnosti iz Nacionalnih parkove Crne Gore danas su najavili da će ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 21. maja. 

Ovo je, kako su saopštili, prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam…

Interesovanje za boravak u zaštićenim područjima iz godine u godinu raste, pa je od početka godine do 12. maja nacionalne parkove posjetilo je skoro 85 hiljada turista, što je za 28 odsto više nego prošle godine. 

Preduzeće je u ovom periodu ostvarilo prihod od prodaje ulaznica koji je za oko 65% veći u poređenju sa istim periodom 2023. godine. 

“Podaci koje imamo sa terena pokazuju rast broja posjeta, a samim tim i prihoda od prodaje ulaznica što smatram da je rezultat odgovornog poslovanja preduzeća. Sve aktivnosti koje smo u prethodnom periodu preduzeli dovele su upravo do stabilizacije finansija preduzeća. Statistika nas ohrabruje i već sada možemo govoriti da će pozitivni trendovi iz 2023. biti nastavljeni i ove godine”, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović

U susret preznicima iz NPCG podsjećaju građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova. 

Uz ovu ulaznicu koja se na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,50 eura dobija se mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjeti Durmitor, Biogradska gora, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen. 


Portal Analitika