Crna hronika

Viši sud prihvatio dokaze specijalnog tužilaštva

Potvrđena optužnica: Vujačić pucao na Kalezića i Ilića, Popović nabavio automobile

Viši sud potvrdio je optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Podgoričanina Marijana Vujačića i Rada Popovića, zbog sumnje da su počinili ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića, kazala je savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici, Aida Muzurović.

Viši sud Foto: Foto: Pobjeda/D. Mijatović
Viši sud
PobjedaIzvor

Prema sumnjama specijalne tužiteljke Stojanke Radović, Vujačić je direktni egzekutor ubistava Ilića i Kalezića, dok je Popović bio zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje, te da za takve tvrdnje postoje materijani dokazi. Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom su naručena, a Vujačić je tim ubistvima navodno otplatio kockarski dug.

Podsjetimo, Milo Ilić (28) ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom za koju se vjeruje da izrešetala Ilića sa 13 hitaca.

Ilićev prijatelj Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića ,,Level”. U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile likvidaciju.

Vujačić je uhapšen 12. juna prošle godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Portal Analitika