Muzika

Malo je reći spektakl

Potpuno nova dimenzija: Pogledajte gdje je U2 održao prvi od 25 koncerata (FOTO/VIDEO)

Irski bend U2 počeo je seriju koncerata u Sferi u Las Vegasu, tokom koje će upriličiti čak 25 nastupa.

Potpuno nova dimenzija: Pogledajte gdje je U2 održao prvi od 25 koncerata (FOTO/VIDEO)
Potpuno nova dimenzija: Pogledajte gdje je U2 održao prvi od 25 koncerata (FOTO/VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Iz Nevade, iz velike dvorane koja predstavlja simbiozu valjka i kupole, tako već stižu spektakularne fotografije i snimci, tim prije jer nastup prate video projekcije na grandioznom LED ekranu.

U pitanju je najveći ‘valjkasti’ objekat na planeti, koji je u unutrašnjosti u potpunosti okružen led ekranom, tako da posjetioci u svakom momentu prisustvuju nesvakidašnjem video ugođaju.

Sfera je, pritom, visoka čak 111 metara, a njena gradnja koštala je čak 2,3 milijarde dolara. Pritom, prostor je opremljen sa 170.000 zvučnika čiji je zadatak da do svakog posjetioca ‘pošalju’ identičan ‘snop’ zvuka najboljeg mogućeg kvaliteta.

Američki mediji navode kako, kada je u koncertu U2 riječ, nije dovoljno istaći kako je to bio spektakl. Publika je od početka do kraja bila fascinirana multimedijalnim šouom.

U2 je za nastupe u Sferi planirao sve pjesme sa “Achtung Baby” (1991), no u sredjem dijelu koncerta slijedi ‘izlet’ ka drugim periodima njihove karijere. Navodno je Bono, kako prenose američki mediji, najavio kako će u tom segmentu nastupa svake noći svirati pjesme sa drugog albuma.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.