Zabava

Spot sniman na Skadarskom jezeru

(VIDEO) Posveta majki Cetinjanki: Pogledajte spot za pjesmu ,,Po ladu, po zaladu” Boža Vreća

"Snimati pjesmu na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna", kazao je popularni interpretator svedah muzike 

 

(VIDEO) Posveta majki Cetinjanki: Pogledajte spot za pjesmu ,,Po ladu, po zaladu” Boža Vreća Foto: Aleksandar Jaredić
Portal AnalitikaIzvor

Bosanskohercegovački princ sevdaha Božo Vrećo predstavio je danas u 15 sati spot za obradu crnogorske tradicionalne pjesme "Po ladu, po zaladu".

Pjesmu je, kako je pojasnio, posvetio svojoj majci Cetinjanki, a spot je sniman u prelijepom ambijentu na Skadarskom jezeru.

"Snimati pjesmu ,,Po ladu, po zaladu” na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna. Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana, ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku, preslikala se kroz moj rediteljski vizual i zamisao baš poput nekog magnovenja. Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo, bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobođenog i probuđeno iskonskog u nama", kaže o spotu Božo Vrećo. 

Akteri i, kako ističe, prijatelji koji se pojavljuju u spotu su Boban Stanić, Sandra Marković, Luka Ćosović, Ivan Popović i Vlatko Đorđević ,,koji su svako na svoj način doprinijeli priči i samim tim što dolaze iz različitih krajeva Crne Gore, Kolašina, Cetinja, Nikšića i Podgorice ta sinergija običajnog i autentičnog i mističnog se perfektno oslikavala na njihovim licima i karakteru u skladu sa najljepšim crnogorskim nošnjama koje ostavljaju bez daha.”

Spot je Vrećo režirao sa svojim prijateljem i ,,desnom rukom”, snimateljem Indirom Merdanovićem, koji je bio zadužen za produkciju i montažu.

Muziku i aranžman radili su vokal Božo Vrećo, bubnjar Kadir Dogan, Demir Kanturovski (truba), Marko Nikolić (harmonika), Kristopher Eš (gitara) i Branko Vučetin (tenor bass).

"Zahvaljujem se svima na predivnoj saradnji i neiscrpnoj energiji i ljubavi. Ostaje da se iznova i iznova prepuštate čaroliji pjesme i onog vizuelnog i nadrealnog. Bila mi je čast i zadovoljstvo udahnuti joj novu dušu i ogrnuti ovakav prekrasan tekst sa novim ruhom sjetne sevdaholikosti na meni svojstven način", rekao je Vrećo.

Portal Analitika