Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Poslanici BS sa ambasadorom Palestine: Podrška naporima da se okonča masovno ubijanje civila u Gazi

"Agresija mora prestati"

Poslanici BS sa ambasadorom Palestine: Podrška naporima da se okonča masovno ubijanje civila u Gazi

Poslanici Bošnjačke Amer Smailović i Damir Gutić sastali su se danas u Skupštini Crne Gore sa ambasadorom Palestine Rabijem Al-Hantoulijem, gdje su razgovarali o pokrenutoj skupštinskoj inicijativi o osudi ratnih zločina nad palestinskim narodom.

Poslanici BS sa ambasadorom Palestine: Podrška naporima da se okonča masovno ubijanje civila u Gazi Foto: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora, ambasador Al-Hantouli je poslanike BS upoznao sa veoma teškom situacijom u pojasu Gaze, koja se suočava sa humanitarnom katastrofom i napadima od strane Izraela u kojima se svakodnevno ubijaju nedužni civili.

“Bošnjačka stranka osuđuje ubijanje civila, žena i djece, koje se svakodnevno dešava, uprkos apelima međunarodne zajednice da agresija mora prestati. Podržavamo diplomatske napore Palestine za aktivnijom ulogom međunarodne zajednice sa ciljem da se okonča masovno ubijanje civila", kazali su oni.

Bošnjačka stranka je spremna, kako su saopštili, da zajedno sa ostalim klubovima poslanika radi na usaglašavanju inicijative, koja će u formi rezolucije ili deklaracije jasno osuditi kršenje međunarodnog i humanitarnog prava i ubijanje nedužnih civila i pozvati na uspostavljanje trajnog mira i nesmetanog dostavljana humanitarne pomoći stanovnicima Palestine.

Portal Analitika