Sci/Tech

Pao s mosta u vodu

Porodica preminulog vozača tuži Gugl zbog aplikacije Maps

Porodica Amerikanca koji se utopio nakon što je pao s mosta u vodu slijedeći upute aplikacije Maps tužila je kompaniju Gugl.

Porodica preminulog vozača tuži Gugl zbog aplikacije Maps Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Članovi porodice preminulog Filipa Paksona tuže Gugl jer aplikacija Maps nije bila updejtovana, odnosno nije prikazala informaciju da se most srušio devet godina ranije. Pakson je preminuo u septembru 2022. godine nakon što je pokušao preći preko oštećenog mosta u Hikoriju u Sjevernoj Karolini.

Portparol Gugla je rekao da kompanija analizira optužbe koje joj se stavljaju na teret.

Pakson se vozio kući nakon rođendanske zabave njegove devetogodišnje kćerke održane u kući prijatelja te je prolazio nepoznatim naseljem kada se nesreća dogodila. Njegova supruga je odvezla dvije ćerke kući nešto ranije, a on je ostao duže kako bi pomogao u čišćenju.

"Oslonio se na Gugl Maps jer su mu lokalne ceste bile nepoznate. očekivao je da će sigurno doći kući supruzi i djeci. Dok je vozio posebno oprezno zbog mraka i kiše, slijedio je Guglove zastarjele upute do mosta koji se već gotovo deceniju naziva Most za nigdje (Bridge to Nowhere) te je pao u potok Snou gdje se utopio", izjavili su advokati porodice.

Lokalni stanovnici su nekoliko puta ranije kontaktirali Gugl da promijeni svoju onlajn mapu jer se most srušio još 2013. godine.

Barijere koje su inače bile postavljene preko mosta ovog puta su nedostajale zbog vandalizma. Tužbe su pokrenute i protiv tri lokalne kompanije za koje se tvrdi da su bile zadužene za održavanje mosta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.