Društvo

Posebno zahvalili ambasadoru Crne Gore u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću

Povrijeđeni crnogorski pomorac van životne opasnosti; Porodica: Hvala svima na pomoći

Porodica Vujošević zahvalila je svim ljudima koji su od 21. juna bili uz njih kada su u Francuskoj luci u blizini Tulona povrijeđeni crnogorski pomorci među kojima je bio i član njihove porodice Vasilije Vujošević. Kako je saopštila porodica Vujošević, zahvaljujući naporu doktora u Tulonu i Lionu, Vasilije je danas van životne opasnosti. 

Povrijeđeni crnogorski pomorac van životne opasnosti; Porodica: Hvala svima na pomoći Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Porodica Vujošević posebno je zahvalila ambasadoru Crne Gore u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću koji im je, kako kažu, sve vrijeme bio od velike pomoći.

„Takođe, hvala od srca Uniji pomoraca iz Kotora koji su svojim humanim gestom pružili finansijsku i moralnu podršku. Zahvaljujemo se svim sugrađanima i ljudima koji su pomogli na bilo koji način. Uz veliki napor doktora u Tulonu i Lionu, Vasilije je danas van životne opasnosti“, navela je porodica Vujošević u obraćanju javnosti.

Podsjećamo, dok je brod italijansko-švajcarske kompanije "Mediterranean Shipping Company" bio u plovibni od italijanske luke Napoli prema francuskoj luci Fos Sur Mer, u strojarnici "MSC Rachele" je 21. juna došlo do eksplozije i požara u kojem su teže bili povrijeđeni crnogorski pomorci Kotorani Vaslije Vujošević (36) i V.K. (31), dok je Baranin N.N. (24) lakše povrijeđen. Najteže povrijeđeni zbrinuti su u vojnoj bolnici "Sainte-Anne" u Tulonu, dok je lakše povrijeđeni mornar prebačen u međukomunalni bolnički centar.

Kotorani su tom prilikom zadobili teške opekotione od vrelog motornog ulja koje ih je zalilo prilikom havarije i eksplozije na glavnom brodskom stroju. Njih dvojica su bili životno ugroženi pa je u međuvremenu jedan prebačen u Lion, na specijalizovanu kliniku za opekotine, jednu od najboljih i najvećih u Evropi.

Portal Analitika