Svijet

Porno glumac, monstruozni ubica, možda u Francuskoj

Izvor

Zvaničnica montrealske policije, koja je zbog dalje istrage željela da ostane anonimna, rekla je agenciji Asošijejted pres da je osumnjičeni za monstruozno ubistvo, Luka Roko Manjota (29), najvjerovatnije pobjegao u Francusku, ali da nema podatak o tačnoj lokaciji.

Portparol montrealske policije Jan Lafrenijer izjavio je ranije da, na osnovu informacija koje su pronađene u stanu Manjota i internet bloga na kojem je opisao kako planira da nestane, vjeruje da se on nalazi u SAD.

Lafrenijer je dodao da je policija došla do uznemirujućeg video snimka na kojem je, kako se pretpostavlja, prikazano kako Manjota ubija muškarca sa kojim je bio u vezi.

Lafrenijer je navela da je policija uspjela da pronađe video snimak, ali da je on još dostupan na internetu.

''To je užasno. Ne mogu da vjerujem da neko može to da gleda'', rekao je Lafrenijer.

Policijski portparol je dodao da je žrtva muškarac bijelac, čija porodica ne živi na Američkom kontinentu, pa policija ima dodatne poteškoće da dođe do njegove porodice.

Manjota, koji je još poznat kao Erik Klinton Njumen i Vladimir Romanov, stanovnik je Montreala i nema policijski dosije, a informacije o njemu pronađene su na internet sajtu za odrasle.

Stopalo žrtve poslato je ranije na adresu sedišta Konzervativne stranke u Otavi, dok su ruku pronašli zaposleni u pošti u Montrealu. Kako je javio Bi-Bi-Si, ta pošiljka je bila adresirana na sedište Liberalne partije u Otavi.

Montrealska policija saopštila je da je ljudski trup pronađen u blizini stambene zgrade u kojoj je živeo Manjota.

Za osumnjičenim je raspisana Interpolova potjernica.

Portal Analitika