Zdravlje

Svakodnevno konzumiranje od velike pomoći za organizam

Popularno piće koji snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

Samo jedna čaša voćnog soka dnevno može pomoći u snižavanju visokog krvnog pritiska.

Popularno piće koji snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Uz lošu ishranu, način života i stres za koje se smatra da povećavaju šanse ljudi za razvoj visokog krvnog pritiska, ljekari će često propisati promjene u načinu života kao što su smanjenje unosa soli i alkohola, jedenje više voća i povrća i više vježbanja.

Novo istraživanje provedeno na Univerzitetu u Torontu pokazalo je da svakodnevno pijenje umjerenih količina voćnog soka može pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

Dobrotvorna organizacija Blood Pressure UK upozorio da bi do dvije trećine Britanaca mlađih od 50 godina moglo živjeti sa nedijagnostifikovanim visokim krvni pritisak.

Loša ishrana i nezdrav način života doveli su do toga da sve veći broj oboljelih razviju ovo stanje kada napune 30 godina pa je dobrotvorna organizacija pozvala odrasle svih uzrasta da redovno kontrolišu krvni pritisak.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.