Crna hronika

Dodatnim pretresom pronađeno duplo više oružja

Popoviću za četiri dana dva puta određen pritvor

Milenku Popoviću (69) iz Berana sa prebivalištem u Budvi za četiri dana dva puta je određen pritvor zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Popoviću za četiri dana dva puta određen pritvor Foto: Ilustracija
PobjedaIzvor

Nakon što mu je u nedjelju određen 30-dnevni pritvor, Popović je u četvrtak ponovo sproveden pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Kotoru Špira Pavićevića koji mu je po drugi put odredio pritvor.

Sa Popovicem je privedena i njegova komšinica Gorica Parezanović kojoj je određena mjera zabrane napuštanja stana. Ponovno određivanje pritvora uslijedilo je nakon što su budvanski policajci po nalogu sudije za istragu dodatno pretresli i barake u vlasništvu Popovića i Parezanović, u budvanskom romskom naselju i pronašli duplo više oružja nego prilikom pretresa stana ovog okrivljenog nekoliko dana ranije.

Popovic je prvi put uhapšen 23. oktobra kada su budvanski policajci pretresom stana, koji koristi ovaj osumnjičeni, pronašli četiri puške, gasni pištolj i municiju.

- Službenici policije su pronašli i oduzeli: pušku marke „Crvena zastava M48“, lovacku pušku, dvije vazdušne puške, pištolj „Pietro Beretta“, gasni pištolj i 266 komada municije razlicite vrste i kalibra – kazali su tada iz policije.

Portal Analitika