Politika

"CG utemeljena na evropskim i antifašističkim vrijednostima"

Popović: Zlo fašizma, ekstremizma i mržnje nikad ne spava, naše je da se tome suprotstavimo

Povodom 9. maja Dana Evrope i pobjede nad fašizmom upućujem srdačne čestitke svim građanima i građankama Crne Gore, države čija su dva najsnažnija temlja upravo evropske i antifašističke vrijednosti, naveo je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović: Zlo fašizma, ekstremizma i mržnje nikad ne spava, naše je da se tome suprotstavimo Foto: LP
Portal AnalitikaIzvor

"Crna Gora sa vjekovnom tradicijom slobode i bratstva među svim različitostima koje su naše najveće bogatstvo, u svakom je vremenu znala snažno da odbrani otvoreno društvo u kojem ima mjesta za sve. Velike žrtve naših ljudi položene u borbama protiv zla i mržnje obavezuju nas i sve generacije da se čvrsto držimo takvih ideja, poštujući slavnu tradiciju predaka i gradeći bolje društvo za budućnost novih generacija", naveo je Popović.

Kako dodaje, ujedinjena Evropa koncept je koji je donio decenije mira na našem kontinentu ali i najveće blagostanje, napredak i dostojanstven život čovjeka svim nacijama Evrope. Zato ne odustajemo od promovisanja i usvajnja evropskih vrijednosti i punopravnog članstva Crne Gore u porodicu evropskih naroda EU.

"Zlo fašizma, ekstremizma i mržnje nikad ne spava, pa je naše budnost u svakom vremenu važna, da na vrijeme prepoznamo takve pogubne pojave, jasno ukazujemo na njih i otvoreno im se suprotstavljamo. Uvijek ćemo biti nepokolebljivi borci na takvom putu Crne Gore i njenih građana", zaključuje Popović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d dragan_neregistrovani
09.05.2023. 18:00

Svaka cast Gospodine! Respekt!

6
1