Rukomet

U slučaju da trijumfuju u obije utakmice i teoretski će osigurati plasman na završnicu

Popović uoči mečeva sa Srbijom: Odlučivaće nijanse, uz punu salu do pobjede

Crnogorske rukometašice počele su pripreme za dvomeč sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Popović uoči mečeva sa Srbijom: Odlučivaće nijanse, uz punu salu do pobjede Foto: FB
Portal AnalitikaIzvor

Nakon pobjeda nad Turskom i Bugarskom, 'lavice' očekuju dva duela protiv Srbije - prvo u Zrenjaninu, a potom i u Podgorici.

U slučaju pobjeda, izabranice Bojane Popović i teoretski će osigurati plasman na završnicu, koji se, svakako očekuje.

"Došli smo sa jednom novom energijom i ono što je najvažnije sve igračice su zdrave. Sa Srbijom uvijek igamo uzbudljive mečeve. One nisu na Svjetskom prvenstvu možda prošle dobro u rezultatskom smislu, ali imaju dobru ekipu. Recimo sa Dasnkom i Njemačkom su igrali egal mečeve. Ogledaćemo te mečeve, suštinski ne mogu da promijene ništa u odnosu na nastup na tom šampionatu", kazala je Popović i dodala:

"Dvije igračice bih izdvojila, to su Janjušević i Jovović. Imamo dva treninga uoči meča da to dobro analiziramo. Nema puno vremena, ali šta da se radi, kako nama tako i njima", kazala je Popović.

Popović je kazala da ekipa u svaki meč ulazi maksimalno, tako će biti i ovoga puta.

"Moramo maksimalno da uđemo u svaki meč, nemamo mi luksuz da kalkulišemo, poput Norveške. Srbija je jaka reprezentacija, nema tu skrivanja. Želimo obje pobjede, biće puna sala, ali mislim da su igračice željne toga. Biće i pritiska, ali to je isto dobar trening za moju ekipu. Odlučiće nijanse", zaključila je Popović.

Portal Analitika