Politika

Predsjednik Liberalne partije

Popović se izvinio zbog bacanja Poslovnika

Predsjednik i poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović izvinio se javnosti zbog bacanja Poslovnika Skupštine Crne Gore na današnjoj sjednici.

Popović se izvinio zbog bacanja Poslovnika Foto: PA
Gradski radio PodgoricaIzvor

„Ja se izvinjavam javnosti zbog čina koji sam uradio na početku današnje sjednice Skupštine. Nijesam mogao vjerovati da se može tako kršiti poslovnik Skupštine Crne Gore, ne dozvoliti se da proceduralno govori taj minut, a odnosilo se na to da je danas višestruko prekršen Ustav, član 24 i poslovnik Skupštine, ograničenje ljutskih prava i sloboda“, kazao je Popović. 

Prema njegovim riječima, radi se o tome da je Cetinje, prijestonica Crne Gore - grad heroj, srce Crne Gore, danas pod opsadom.

„Htio sam da ukažem na to da to ne smijemo da dozvolimo, narodne Poslanike treba da čuva policija i ograde od naroda. Da podsjetim da su nekad demonstracije trajale danonoćno, prije 80 godina, od 25. do 27. marta, 1941. godine, bile su na Cetinju, protiv tadašnjeg trojnog pakta, osamdeset godina kasnije, protiv novog trojnog pakta i nove fašizacije društva. Ali, u svakom slučaju vjerujem da ćemo svi naravoučenije izvući iz ovoga. Nikad se ovo više ne smije desiti na Cetinju, da se čitav grad blokira, da bi se poslanici zaštitili od svog naroda, koji ga je izabrao. Nikome ne prijeti nikakva prijetnja“, istakao je predsjednik LP-a. 

On ističe da ga je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u trećoj ili četvrtoj rečenici prekinuo.

„Prosto nema nikakvo objašnjenje, iako ja u ovih pola godine novog saziva imam veoma negativna iskustva sa njim. Nimalo demokratsko vođenje Skupštine i naročito dvojni aršini prema različitim poslanicima, koji dolaze iz pozicije i opozicije. Vjerujem da će se sve to mirno završiti. Danas su pitanja premijeru, sjutra se nastavljaju pitanja članovima Vlade, ali to će biti u Podgorici. Ponavljam, nikad više, prijestonica Crne Gore, grad heroj, ne smije da doživi ovakvo opsadno stanje“, kazao je Popović.

 

Popović bacio Poslovnik, udaljen sa sjednice (VIDEO) Popović bacio Poslovnik, udaljen sa sjednice (VIDEO) Popović bacio Poslovnik, udaljen sa sjednice (VIDEO) Popović bacio Poslovnik, udaljen sa sjednice (VIDEO)
11
Popović bacio Poslovnik, udaljen sa sjednice (VIDEO)
25.03.2021 12:55

 

Portal Analitika