Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Popović: Samo je jedan korak od toga da jednog pisca i kritičkog intelektualca spaljuju na karnevalu do premlaćivanja i ubijanja pisaca i intelektualaca

“Svi su iz Amfilohijeve mantije iznjihali i imaju identičan strateški cilj - poništavanje svega što nije srpsko ili velikosrpsko"

Popović: Samo je jedan korak od toga da jednog pisca i kritičkog intelektualca spaljuju na karnevalu do premlaćivanja i ubijanja pisaca i intelektualaca

Samo je jedan korak od toga da jednog pisca i kritičkog intelektualca spaljuju na karnevalu do premlaćivanja i ubijanja pisaca i intelektualaca, kao što je to bilo u Hitlerovoj Njemačkoj, Musolinijevoj Italiji, u vrijeme Franka u Španiji, Perona u Argentini i u doba Pinočea u Čileu, kazao je za Pobjedu književnik Milorad Popović.

Popović: Samo je jedan korak od toga da jednog pisca i kritičkog intelektualca spaljuju na karnevalu do premlaćivanja i ubijanja pisaca i intelektualaca Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj skandal izvire iz duha Srebrenice, Dubrovnika, Vukovara, četvorogodišnjeg bombardovanja Sarajeva i on se u punom smislu povampirio u tzv. litijama 2020. godine. I danas se očituje vrlo eksplicitno kroz SPC, sadašnjeg predsjednika parlamenta Mandića, rektora Univerziteta Božovića i njegovog portala IN4S”, smatra Popović.

(VIDEO) Sramni govor pred spaljivanje lutke na karnevalu u Herceg Novom: "Ovaj dželatov šegrt, produkljanski Grk"
68
(VIDEO) Sramni govor pred spaljivanje lutke na karnevalu…
02.03.2024 21:22
Vujović opet o karnevalskoj lomači za Nikolaidisa: Poznati su negativni stavovi pisca o Herceg Novom, to je možda povod da pisac postane Krnevo
26
Vujović opet o karnevalskoj lomači za Nikolaidisa: Poznati…
02.03.2024 21:42

A sa tom ideologijom su, prema njegovim riječima, u sprezi i jedinstvu stranke na vlasti, prvenstveno predsjednik Crne Gore Milatović, predsjednik Vlade Spajić, Bečić i ostala kompanija.

“Svi su iz Amfilohijeve mantije iznjihali i imaju identičan strateški cilj - poništavanje svega što nije srpsko ili velikosrpsko”, kazao je Popović za Pobjedu.

Istakao je da „ovo što se dešava izgleda kao neka skarednost i mnogo više govori o duhovnoj i političkoj situaciji u Crnoj Gori nego, možda, jedan drugi gest ili analiza“ jer, kako je istakao, duboko izvire iz duha koji je danas dominantan u Crnoj Gori.

Portal Analitika