Politika

Popović: Slaviša Čurović ne može da ostane član Narodne stranke

Izvor

- Naravno da ne može. On je sam sebe isključio i veoma je indikativno da sada barjači članstvom u Narodnoj stranci, a do sada je tu činjenicu skrivao kao zmija noge. Niti smo mi izgubili, niti su ovi kod kojih je prešao dobili nešto. To je sasvim efemerna činjenica u životu Narodne stranke, kazao je Popović.

On je pozdravio odluku GO DSS-a da se vrati pregovaračkom procesu, čime je kako je naveo, korigovan prethodni ultimativni stav njihovog predsjednika.

- Ovo je sada novi momenat. Nemamo mi šta da odgovaramo na ponudu. Da bi počeli priču neophodno je da oni formalno pristupe koaliciji Srpska sloga, a onda ćemo u mirnoj atmosferi raspravljati sva pitanja i pristupiti potpisivanju koalicionog sporazuma. DSS bi sa nama imao obezbijeđen parlamentarni status, bez obzira na mjesto njihovog predsjednika na zajedničkoj poslaničkoj listi. Ali, ako odbiju, to je njihov, a ne naš izbor, kazao je Popović.

Bivši lider narodnjaka je dodao da je realna snaga Srpske sloge između 15 i 20 hiljada glasova.

- To je, u zavisnosti od izlaznosti, najmanje četiri mandata. Nosilac liste biće ličnost sa punim građanskim i profesionalnim dignitetom, rekao je Popović.

Portal Analitika