Politika

Popović: NS spremna za razgovore o formiranju Srpskog bloka

Izvor

- Svaki razgovor na tu temu i to ne samo sa SL već i sa drugim srpskim strankam je dobrodošao i vodićemo intenzivne razgovore tokom narednih dana i sa drugim političkim subjektima koji baštine sličnu ili istu ideju kao Narodna stranka nebili to dovelo do formiranja bloka srpskih stranka. To je najbolji način da se pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori počne rješavati, a da li će doći do konstituisanja Srpskog bloka treba da vidimo – rekao je Popović za Portal Analitika.

On ističe da je svrha ujedinjavanja stranaka u Srpski blok, prije svega, ulazak u parlament.

- Jedino sa pozicije parlamentarne stranke možete aktivnje da učestvujete i utičete na rješavanje srpskog nacionalng pitanja. Srpski glasovi se ne smiju rasipati kako što je to bilo na prethodnim izborima u slučaju Narodnjačke koalicije, za to ne postoji razlog. To daje dodatnu sigurnost da će taj Srpski blok postati dio parlamentarnog života Crne Gore – rekao je Popović.

Nekadašnji predsjednik NS-a ističe da pitanje Srba u Crnoj Gori nije riješeno prilkom konstituisanja Ustava i da se sada moramo pozabaviti time.

- Srpsko nacionalno pitanje je moglo da se riješi da je postojala politička volja, ali se zna koja je bila uloga PzP-a prilikom konstituisanja Ustava koji je obezbjedio dvotrećinsku većinu za negovo usvajanje. Posljedice njihovog djelovanja su jako vidljive danas i sa njima se moramo suočiti i pokušati da ih riješimo – poručio je Popović.

Portal Analitika