Region

Poplave u Splitu, zatvoreni neki putevi u Dalmaciji: Stižu obilne kiše, ponegdje i snijeg

U centru grada je došlo do manje bujice. Na pojedinim mjestima u Dalmaciji saobraćajnice su zatvorene zbog neprohodnosti.

Poplave u Splitu, zatvoreni neki putevi u Dalmaciji: Stižu obilne kiše, ponegdje i snijeg Foto: Schreenshot
Index.hrIzvor

Mnoge ulice u centru Splita su poplavljene, a u centru grada je došlo do manje bujice, piše Index.hr. Kako navode, u ovom dijelu Jadrana jutros pada obilna kiša, lokalno i uz jake pljuskove i grmljavinu. Obilna kiša se očekuje tokom cijelog dana.

Poplavljeni su i gradski putevi.

Automatska meteorološka stanica Split-Spinut od ponoći bilježi čak 47 litara padavina, od čega od 8.30 do 9.30 sati 36 litara, javlja Dalmacija danas.

HAK (Hrvatski autokl) upozorava da su putevi širom Dalmacije puni vode. Na pojedinim mjestima saobraćajnice su zatvorene zbog neprohodnosti.

Kolovozi su u većem dijelu zemlje mokri ili vlažni i klizavi. Usljed povremene i mjestimične obilnije kiše, posebno u Dalmaciji, moguće su veće količine vode na kolovozu. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebno na Jadranskoj magistrali (DC8) i putevima u planinama. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog vode na kolovozu zatvoreni su lokalni putevi na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207)“, piše HAK.

Portal Analitika