Region

Jedna od najvećih zapljena u istoriji hrvatske policije

Policija u Rijeci zaplijenila kokain vrijedan više od 20 miliona eura

Zapljena 745 kilograma kokaina u riječkoj luci, vrijednog više od 20 miliona eura, najveća je zapljena u istoriji hrvatske policije i carine kada se govori o masi, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Direktoratu policije.

Policija u Rijeci zaplijenila kokain vrijedan više od 20 miliona eura Foto: Pixsell/Robert Anic
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK) Mario Kovač naglasio je da su zapljene koje su carina i policija ostvarile u protekla tri do četiri mjeseca impresivne, dodajući da neke od tih zapljena pripadaju u kategoriju desetak najvećih u Hrvatskoj.

„Još jednom smo dokazali da smo kao snage bezbjednosti spremni da odgovorimo na izuzetno komplikovane izazove, što ovakav oblik organizovanog kriminala definitivno jeste“, dodao je Kovač.

Andrej Franulović, načelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, istakao je da posljednja zapljena nije pojedinačni slučaj i da zapljene traju već neko vreme.

„Carinska uprava je u saradnji sa policijom tokom posljednjih četiri mjeseca sprovela redovne aktivnosti u cilju suzbijanja krijumčarenja droga, a naglasak je bio na prometu kontejnera koji dolaze u luku. Izvršili smo pet provjera sa službenim psom i tehničkim sredstvima sa kojima raspolažu policajci i carinici“, rekao je Petar Juratovac, pomoćnik direktora Sektora za mobilne jedinice u Carinskoj upravi.

Istakao je da je zaplijenjeno 745 kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na više od 20 miliona eura.

“Ovo nije kraj. I dalje se sprovode ciljane izvidne radnje u smjeru daljih istražnih radnji“, dodao je.


Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s susjedHR
07.06.2023. 19:07

Mnogi u Zapadnoj Europi misle da će preko Hrvatske i Crne Gore prebaciti "robu"......... Bit će opet ubijanja po klanovima zbog neuspjelog "posla"

2
0