Crna hronika

Policija pretresla stanove više osoba u Bijelom Polju: Zaplijenjen arsenal oružja i municije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, vršeći intenzivne aktivnosti u cilju sprječavanja vršenja krivičnih djela, zaplijenili su pištolje, puške, municiju, noževe i gasne pištolje, navode iz Uprave policije.

Ilustracija Foto: Uprava policije
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

, "Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje izvršili su pretrese stana i drugih prostorija koje koriste lica J.Š., R.Ž., D.R., E.D., E.M., R.M. i D.M. i pronašli dvije puške, tri pištolja, 74 komada municije, četiri noža, tri gasna pištolja i metalno podesno sredstvo", saopšteno je iz Uprave policije. 

Nakon verbalnog sukoba koji se dogodio između J.Š. i R.Ž., koji je kod J.Š. izazvao osjećaj ugroženosti, policijski službenici su izvršili pretrese prostorija koje ova lica koriste i od R.Ž. oduzeli gasni pištolj, kao i tri noža, dok su od J.Š. oduzeli lovačku pušku, pištolj Glock kalibra 9 mm – luger i 50 komada municije kalibra 9 mm. 

"R.Ž. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu J.Š. U odnosu na pronađeno oružje tužilac će se naknadno izjasniti", navode iz Uprave policije.

Iz Uprave policije navode da je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici slobode je lišen D.R. nakon čega je od njega oduzet pištolj Beretta kalibra 6,3 mm, kao i pištolj CZ kalibra 9 mm, te 10 komada municije.

"U odnosu na oduzeto oružje upoznat je nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon potrebnih vještačenja", navode iz Uprave policije. 

Pretresom prostorija koje koriste operativno interesantna lica E.D. i E.M., u dvije odvojene aktivnosti, pronađen je po jedan gasni pištolj koji je oduzet, te su ovim licima uručeni prekršajni nalozi po osnovu Zakona o oružju.

"Pretres prostorija koje koristi R.M. rezultirao je pronalaskom i oduzimanjem puške M-48 sa 14 komada municije, te je sa događajem upoznat tužilac koji će eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela izvršiti nakon neophodnih vještačenja", navode u saopštenju. 

Takođe, policija je u Bijelom Polju kontrolisala i lice D.M. koji je upravljao vozilom marke Audi.

"Od njega je tom prilikom oduzet nož i metalno podesno sredstvo. Sa događajem je upoznat tužilac i postupanje u odnosu na ovaj događaj je u toku", navode u saopštenju. 

Portal Analitika