Društvo

Imaju status štićenih ličnosti

Policija čuva 16 crnogorskih funkcionera

Uprava policije trenutno, shodno vladinoj odluci, obezbjeđuje, odnosno čuva 16 funkcionera koje imaju status štićenih ličnosti, saopšteno je "Danu" iz te institucije. Kako su pojasnili, navedenom odlukom je propisano da status štićene ličnosti, između ostalih, imaju i članovi uže porodice predsjednika Crne Gore, Skupštine i Vlade, koji nijesu uvršteni u ovaj broj.

Policija čuva 16 crnogorskih funkcionera Foto: Twitter/Uprava policije
Dan Izvor

“Shodno članu 3 vladine odluke, policijski službenici Odsjeka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti obezbjeđuju: predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović, predsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Tatjanu Begović, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, v.d. predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesnu Vučković i v.d. direktora Uprave policije Nikolu Terzića, kao i članove uže porodice predsjednika Crne Gore i članove uže porodice predsjednice Skupštine Crne Gore”, saopšteno je "Danu" iz Uprave policije.

Shodno vladinoj odluci, policijski službenici Odsjeka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti obezbjeđuju i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

“Shodno članu 10 vladine odluke, policijski službenici Odsjeka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti trenutno obezbjeđuju sedam štićenih ličnosti. Članom 3 vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, određene su ličnosti čija se bezbjednost štiti i njihovo obezbjeđivanje otpočinje samim izborom na funkciju. Članom 6 odluke propisano je da kad ličnostima iz člana 3 odluke prestane funkcija, zaštita bezbjednosti će se produžiti tri mjeseca od dana prestanka funkcije ako to zahtijevaju razlozi bezbjednosti, na osnovu procjene stepena ugroženosti Agencije za nacionalnu bezbjednost. Ako bezbjednosna procjena ugroženosti ukazuje na postojanje razloga bezbjednosti, zaštita bezbjednosti može se produžiti i nakon isteka od tri mjeseca, za vrijeme dok postoje razlozi bezbjednosti. O produženju zaštite bezbjednosti odlučuje Vlada, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova. Članom 10 odluke propisano je da Vlada može, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, da odredi da se obezbijede i druge ličnosti, objekti i prostori ako na to ukazuje bezbjednosna procjena stepena ugroženosti, kao i drugi podaci i saznanja iz nadležnosti policije. Shodno članu 6 vladine odluke, nekadašnji glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić i nekadašnji direktor Uprave policije Zoran Brđanin imaju status štićene ličnosti i njih trenutno obezbjeđuju policijski službenici Odsjeka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti. Shodno članu 10 vladine odluke, nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović ima status štićene ličnosti i njega trenutno obezbjeđuju policijski službenici Odsjeka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti”, navode iz policije.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nency_neregistrovani
06.05.2023. 22:06

A što Danijelu đurović, pa još i familiju...oa neka je čuvaju popovi ss spc.?

18
2
K Karadag
06.05.2023. 20:57

stitite vi nas od njih jer njih nece nikk ne bojte se ali od onoga sto oni rade i pricaju tesko ce nas zastititi iko .

20
2
c cg12__neregistrovani
06.05.2023. 19:21

Za škole nema policajaca ,avi čuvajte uže i šire porodice i kome treba i ne treba

31
2
R Rašo_neregistrovani
06.05.2023. 19:02

Znači mi smo bezbjedno nesigurna zemlja u kojij ministri i funkcioneri nemaju slobode i hrabrosti da izađu sami bez obezbjeđenja među građane svoje države. Ja se sjećam jednog vremena koje mnogi danas kritikuju, kad je preśednik republike , državni tužioci, sudije i drugi funkcioneri slobodno šetali gradom i državom. Danas umjesto naprijet idemo ne nazad , već u sunovrat.

26
3
N Nevjerovatno_neregistrovani
06.05.2023. 19:00

Policija radi svoj posao, po naredjenju, i to razumijem... Medjutim, da li je u maloj Crnoj Gori, dje se svi praktično znamo na neki način, zaista normalno da funkcioneri ne mogu izaći u javnost bez obezbjedjenja ili uz minimalnu pratnju? Kakvo smo mi to drustvo kada, premijer, ministri, poslanici i ostali moraju da se "stite" od naroda koji bi trebalo da vode... Kada se samo ta cinjenica promijeni, pa predsjednik drzave, premijer ili predsjednik opstine budu isli na posao javnim prevozom, u shopping, ili u setnju kao normalni ljudi, ali ne zbog politickog marketinga, onda cemo moci kazati da imamo prave ljude na celu drzave! Ukoliko nijesu u stanju da se i suoce sa gradjanima i razmijene misljenja, na uljudan nacin naravno, onda i ne treba da budu na tim pozicijama...

24
2