Politika

"Još nesvjesni što su radili u koaliciji sa DPS-om"

Pokret Evropa sad: SNP pogubljen, nada se u blokadu institucija

Partija koja trenutno glasovima DPS-a pokriva čak šest ministarstava i predsjednika Skupštine, danas pokazuje zabrinjavajuće znake političke pogubljenosti, nesvjesni još što su radili u koaliciji sa Đukanovićevom partijom, saoštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Pokret Evropa sad: SNP pogubljen, nada se u blokadu institucija Foto: Pokret Evropa sad
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, dodaju oni, kada se povežu sa realnošću, nakon buđenja iz postizborne kome, spoznaće činjenicu da je upravo pojavom Evrope sad u Glavnom gradu, DPS sa svojom koalicijom ostao u debeloj manjini.

„Stoga, Evropa sad potpuno spremno čeka vanredne parlamente izbore, dok se ispodcenzusni SNP nada u blokadu institucija, koja bi im još malo produžila vijek trajanja i funkcionerske privilegije dobijene podrškom DPS-a“, istakli su. 

Takođe, kako navode iz PES, javnost može zapaziti da je agresivna i neutemeljena priča Aleksandra Damjanovića o stotinama miliona eura dugova naprasno nestala preko noći“, istakli su u saopštenju.

„I ovaj "stručnjak" je na kraju prihvatio realno stanje o velikom doprinosom Evrope sad stabilizaciji javnih finansija, što su konstatovali Svjetska banka, Evropska komisija i MMF“, naglasili su PES.

Tako da, prema njihovim riječima, najavljena povećanja nijesu mogla nastati na temelju opustošenih finansija, što je građanima još jedna vjerodostojna potvrda koliko su SNP i Damjanović manipulisali javnost.

„I na kraju, umjesto što spinuju kako će Evropa sad da sarađuje sa DPS-om, dobronamjerno im preporučujemo da se pozabave sobom i cenzusnim pragom od 3%, jer su rasuti glasovi u Podgorici već pošli Đukanovićevoj partiji“, zaključili su iz PES.

Portal Analitika