Crna hronika

Informacije prosleđivali kriminalnoj organizaciji

Podnijete krivične prijave protiv dva službenika UP: Osimnjičeni za stvaranja kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su 3. aprila 2023. godine Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Lj.M. (39) i M.N. (35) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja, dok se M.N. stavlja na teret i krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije. 

Podnijete krivične prijave protiv dva službenika UP: Osimnjičeni za stvaranja kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Lj.M. i M.N.se terete za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog, sada pokojnog, J.V. u dva događaja iz 2020. godine", navode iz Uprave policije. 

U vezi jednog od ova dva događaja pravosnažnom presudom oglašen je krivim P.M. i osuđen na kaznu zatvora. P.M. je, podsjećaju iz Uprave policije, lišen slobode 21. oktobra 2020. godine ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

Tom prilikom je kod njega pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, a koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, sa metkom u cijevi, a na koji način je spriječeno ubistvo J.V. 

"M.N.je kao službeno lice – aktivni službenik Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Lj.M., do kojih je dolazio vršenjem službenih radnji, dok je Lj.M. te informacije prosleđivao organizatoru kriminalne grupe i drugim licima", navode iz Uprave policije. 

Portal Analitika