Crna hronika

Podignute optužnice za krijumčarenje kokaina, za napad na Oliveru Lakić i ubistvo Kruščića

Specijalno državno tužilaštvo je, 1. decembra ove godine,Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici,predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kg opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterda, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Podignute optužnice za krijumčarenje kokaina, za napad na Oliveru Lakić i ubistvo Kruščića Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, Specijalno državno tužilaštvo je danas, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to: M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku "Vijesti", oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje opojne droge marihuane u količini od 554 kg, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine“, navodi u saopštenju. 

Optužnicom je, dodaje, predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Portal Analitika