Politika

Podgorički odbor SNP-a stao uz Milića

Izvor

Sjednici je, prema informacijama iz SNP-a, prisustvovalo 97 od 137 članova Odbora SNP-a Glavnog grada a protiv zaključaka koje je predložio predsjednik tog partijskog tijela Velizar Kaluđerović glasao je samo član podgoričkog SNP-a Dragan Mugoša.

Sjednici je prisustvovao predsjednik SNP-a Srđan Milić, koji je na sjednicu stigao iz Andrijevice gdje je prisustvovao sjednici opštinskog odbora.

okSNP_prvaPrema saznanjima Portala Analitika Predrag Bulatović, Milan Knežević, Jovo Pejović, Zoran Lakušić, Aleksandar Sekulić, Sanja Mihaljević i Neđo Stanović funkcioneri SNP-a koji su najavili pristupanje Demokratskom frontu nijesu glasali mada su, prema tvrdnjama pojedinih članova Odbora Glavnog grada  bili u centrali SNP-a dok je trajalo izjašnjavanje o zaključcima koje je predložio Kaluđerović. Na sjednici nije bilo izjašnjavanja o odgovornosti članova GO SNP-a koji se zalažu za pristupanje Frontu, bez obzira što je u saopštenju jasno navedeno da su svojim djelovanjem prekršili Statut partije.

- Odbor SNP Glavnog grada je sa samo jednim glasom protiv podržao Odluku Glavnog odbora da SNP na narednim parlamentarnim izborima nastupi samostalno, imajući u vidu činjenicu da je rukovodstvo Demokratskog fronta odbilo predlog SNP-a, a time i dogovor da se na predstojećim parlamentarni izborima nastupi sa jednom zajedničkom (koalicionom) izbornom listom – navodi se u saopštenju. Iz podgoričkog odbora su naglasili da individualno pristupanje Demokratskom Frontu predstavlja čin nepoštovanja i kršenje Statuta stranke.

U veoma oštro sročenom saopštenju podgorički SNP je optužio Demokratski front da im nije primarni cilj rušenje vladajuće kolicije već slabljenje SNP-a kroz pridobijanje njenih članova.

oksnp2- Odbor SNP Glavnog grada posebno naglašava i podsjeća sve, a posebno svoje članove koji su najavili pristupanje Demokratskom frontu, da je svaki član naše Partije, učlanjenjem u SNP prihvatio obavezu da poštuje njen Statut. Individualno pristupanje Demokratskom frontu predstavlja čin nepoštovanja i kršenja Statuta SNP Crne Gore – saopšteno je posle sjednice podgoričkog Odbora i poručeno da je „odbijanjem saradnje sa SNP-om kao najjačom i najorganizovanijom opozicionom političkom partijom, rukovodstvo DF dalo osnov za sumnju da im primarni politički cilj nije rušenje režima Mila Đukanovića na narednim izborima“.

- DF je kao svoj primarni cilj izgleda projektovao pokušaj urušavanja SNP-a. Ovo potvrđuje činjenica da rukovostvo Demokratskog fronta na jednoj strani uporno odbija koaliciju sa SNP-om, a istovremeno priziva funkcionere i članove SNP-a da kao pojedinci pristupe Frontu. Zato pokušaj pojedinaca da svoju odluku o pristupanju Demokratskom frontu predstave kao akt u ime dijela SNP-a predstavlja netačno obavještavanje javnosti, jer je SNP jedinstven pravni i politički subjekat pa je takva mogućnost potpuno isključena – navodi se u saopštenju.

oksnp3Odbor SNP Glavnog grada poziva svoje članove na poštovanje odluka orgna SNP-a, čime se čuva jedinstvo Partije.

- To je ključna garancija i nada za ogroman broj naših članova, simpatizera i birača da ćemo na predstojećim parlamentarnim izborima poraziti nedemokratski i kriminalizovani režim Mila Đukanovća u Crnoj Gori. Niko nema pravo da ovu nadu i očekivanje iznevjeri.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorice odlučan je da i u uslovima neravnopravne političke utakmice nastavi višegodišnju časnu i beskompromisnu političku borbu koja će na predstojećim izborima kao rezultat imati smjenu DPS-SDP režima u Crnoj Gori – saopštili su iz OO SNP Podgorica.

Portal Analitika