Podgorica

Podgorička Čistoća nastavlja da unapređuje mehanizaciju i infrastrukturu

Nakon realizovane tenderske procedure, vozni park podgoričkog preduzeća Čistoća odnedavno je bogatiji za još jedno vozilo- autosmećar zapremine 16m³ za pražnjenje metalnih kontejnera, saopšteno je iz Glavnog grada. 

Podgorička Čistoća nastavlja da unapređuje mehanizaciju i infrastrukturu Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo vozilo će narednih dana biti stavljeno u funkciju a zasigurno će doprinijeti da pražnjenje posuda za komunalni otpad i očuvanje životne sredine budu dodatno unaprijeđeni. Ujedno, vozilo je brendirano tako da će cjelodnevnim angažovanjem na prostoru grada predstavljati i svojevrstan vid reklame koja je uvijek u pokretu”, navodeu saopštenju. 

Takođe, dodaju, kao rezultat dugogodišnje saradnje preduzeća sa kompanijom“Alegrina” Novi Sad, koja je predstavnik finske kompanije “Molok” za ovaj dio Evrope, ovom društvu je, u vidu donacije, isporučen jedan “Molok Light” nadzemni kontejner.

“Riječ je o modernoj posudi ukupnog kapaciteta 2m³, sa dva otvora, namijenjenoj za odlaganje komunalnog i biljnog otpada, ukupne finansijske vrijednosti 4.400 eura (bez PDV-a). Ova donacija doprinijeće unapređenju komunalne opreme na teritoriji glavnog grada, a istovremeno je potvrda da je kompanija “Molok” prepoznala Podgoricu kao grad gdje može prezentovati sve svoje proizvode, kako zbog pravilnog odlaganja otpada, tako i zbog visokog nivoa higijene posuda i njihovog redovnog održavanja. Zahvaljujemo preduzeću “Alegrina” na donaciji, a narednih dana će tehničko – operativne ekipe, na određenoj lokaciji, instalirati ovu posudu, koja će služiti za potrebe građana”,zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika