Podgorica

Podgorica: Osnovna škola u Tološima biće spremna da primi prve đake na jesen

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima i predstavnicima kompanije Bemax, obišao je radove na izgradnji osnovne škole u Tološima, koja će prve đake primiti već u septembru ove godine.

Podgorica: Osnovna škola u Tološima biće spremna da primi prve đake na jesen Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

„Današnju posjetu MZ Tološi iskoristili smo za obilazak radova na izgradnji osnovne škole, jednom od najznačajnijih projekata koji je započet u mandatu aktuelne gradske uprave i koji će za nekoliko mjeseci biti spreman da primi prve učenike. Poznato nam je da Tološi već decenijama čekaju na osnovnu školu, tako da sam vrlo zadovoljan što je danas 70 odsto radova završeno i što sve ide u skladu sa rokovima koji su planirani", kazao je Vuković.

Dodaje da će škola biti opremljena po svim standardima, imaće sve sadržaje koji su neophodni, kao i modernu multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

"Kompletan prostor će biti uređen, tako da ćemo dobiti i jedan trg i uređenu zelenu površinu, što će biti na ponos stanovnicima Tološa, ali i Podgorici", istakao je Vuković.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović kazala je da je zadovoljna dosadašnjom dinamikom i da će svi radovi, uključujući i opremanje biti završeni do početka školske godine.

”Škola će imati 27 učionica, fiskulturnu salu kapaciteta 494 sjedišta, koja će biti otvorena za košarkaške, rukometne i fudbalske utakmice. U sklopu uređenja škole biće popločani trg, trim staza, otvoreni tereni, a kompletan prostor biće opremljen urbanim mobilijarom i pejzažno uređen. Školu ćemo opremiti tako da bude spremna da u septembru primi prve đake i počne sa nesmetanim odvijanjem nastave", kazala je Vuksanović.

U saopštenju se navodi da se  trenutno na objektu izvode radovi na izradi fasade, ugrađuje se fasadna bravarija, razvode se instalacije unutar objekta, a u toku su i završni radovi malterisanja, kao i radovi na uređenju terena oko objekta.

Škola je prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja, projektovana za 1.200 djece.

"Podsjećamo, kamen temeljac za izgradnju škole položen je u maju prošle godine, a projekat je vrijedan više od sedam miliona eura. Riječ je o nesvakidašnjem primjeru društvene odgovornosti kroz donaciju kompanije Bemax i porodice Ubović, u znak sjećanja na Novku Ubović, jednu od najistaknutijih prosvjetnih radnica i dobitnicu najvažnijih priznanja iz oblasti obrazovanja", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika