Podgorica

U znak protesta

Podgorica: Dio stanara Ulice Petra Prlje blokiraće sjutra tu saobraćajnicu

Dio stanara Ulice Petra Prlje u podgoričkoj Staroj varoši, odlučili su da u znak protesta zbog konstantog oglušavanja o njihove zahtjeve, sjutra oko 10 časova blokiraju privremeno ovu saobraćajnicu.

Podgorica: Dio stanara Ulice Petra Prlje blokiraće sjutra tu saobraćajnicu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

“Više puta smo se obraćali aktuelnoj, ali i prethodnim gradskim upravama da na adekvatan način riješe problem saobraćaja u našoj ulici. Međutim, pisana i usmena obećanja koja smo dobijali ostala su samo jeftin politički trik sadašnjih i bivših gradskih funkcionera. Saobraćajnoj agoniji u najprometnijoj starovaroškoj ulici ne nazire se kraj. Naprotiv, prije par noći komunalne službe su ponovo iscrtale parking pozicije na potezu od Sahat kule do džamije Osmanagića. Time je ulica još više sužena, preglednost smanjena, pa pješaci, biciklisti, roditelji koji voze djecu u kolicima i osobe sa indaliditetom bukvalno rizikuju život prolazeći našom ulicom”, navodi se u saopštenju, koje potpisuje Mitar Radulović.

Kako dodaje, više su puta apelovali da se umjesto parking mjesta napravi trotoar kako bi pješaci normalno mogli da prolaze kao i turisti kojih svake godine ima sve više, ali su se opštinari na njihove zatjeve oglušavali.

“Kako bismo skrenuli pažnju na ovaj problem odlučili smo se za radikalniji potez i da u petak, 1. marta u 10 časova privremeno blokiramo ulicu kako bi zapošljeni u lokalnoj samoupravi konačno shvatili da treba da rade u službi građana prateći naše zahtjeve i potrebe”, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika