Kultura

Nova predstava Zetskog doma u režiji Borisa Liješevića

„Pod oba Sunca“ na Cetinju i u Podgorici

Predstava “Pod oba Sunca”, koju je, prema istoimenom romanu Ognjena Spahića, režirao Boris Liješević, biće izvedena u petak, 4. novembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u 20 sati. Sljedećeg dana, u istom terminu, predstava će biti izvedena u Crnogorskom narodnom pozoriŠtu u Podgorici.

„Pod oba Sunca“ na Cetinju i u Podgorici Foto: Zetski dom
Portal AnalitikaIzvor

Uloge u predstavi, koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, tumače: Srđan Grahovac, Varja Đukić, Marija Maša Labudović, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević i Jelena Laban.

Kako je autorka dramatizacije Stela Mišković ranije istakla, gotovo svaka rečenica iz Spahićevog romana, odnosno replika iz komada, toliko sadržajna da se oko svake može obaviti tema i suština predstave.

“Govorimo o ljudima čija srca krvare, koji su potrošili srca na državu koje više nema, na dužnosti i ideologiju koja je obesmišljena i ismijana od strane današnjih mlađih generacija. Potrošili su svoja srca na tugu za nerođenim djetetom ili na neostvareno potomstvo, na patnju, na mržnju, na kompromise”, rekla je Mišković.

Scenografiju potpisuje Janja Valjarević, kostimografiju Lina Leković, kompozitorka je Nina Perović, asistentkinja režije Nina Martinović, a kostimografkinje Mia Đurović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.