Politika

Milo Božović Demokratama, Uri i SNP-u uputio poziv za konsultacije

Počinju pregovori o formiranju vlasti u Budvi

Počinju pregovori o formiranju vlasti u Budvi Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
PobjedaIzvor

Konsultacije lidera budvanskog ogranka DF-a i aktuelnog gradonačelnika Budve Mila Božovića sa predstavnicima Demokrata, Građanskog pokreta Ura i Socijalističke narodne partije, o formiranju nove budvanske lokalne uprave, počeće danas.

Pobjedi je iz budvanskog DF-a saopšteno kako je predviđeno da Božović, prije početka zajedničkih konsultacija, prethodno održi pojedinačne razgovore sa predstavnicima izbornih lista Demokrata, Ure i SNP-a.

Od ukupno 33 odbornička mjesta u Skupštini opštine Budva, Demokratskom frontu je, na osnovu rezultata lokalnih izbora održanih 23. oktobra, pripalo njih 18, što tom političkom savezu omogućava da samostalno vrši vlast u Budvi. Božović se, međutim, ipak odlučio na formiranje široke koalicije, koju bi činili još i Demokrate, sa osvojena četiri, i Ura i SNP, sa po jednim mandatom.

"Uprkos činjenici da je naša izborna lista osvojila 18 mandata, zbog čega je u prilici da sama konstituiše i vrši vlast u skladu sa izbornom voljom građana te nespornim legitimitetom i legalitetom koji proističe iz toga, a sve u skladu sa dobrom demokratskom praksom, pozivamo vas na konsultacije političkih subjekata. Konsultacije će se održati u kancelarijama DF-a 2. novembra", navedeno je u dopisu koji je Božović juče uputio Demokratama, Uri i SNP-u, a u koji je Pobjeda imala uvid.

U dopisu se, takođe, naglašava da je princip poštovanja izborne volje građana Budve, kao jednog od osnovnih postulata demokratije, bio i biće osnovna vodilja u djelovanju DF-a. Zaključuje se i da će interes građana, rješavanje njihovih problema i zastupanje opšteg, a ne pojedinačnog i političkog interesa, imati prioritet u radu lokalne uprave u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m malatelad_neregistrovani
02.11.2022. 08:21

Oko čega pregovaraju? I ko kaže da su vlast?

2
0