Zabava

Počinje Ljeto u prijestonici: Na Cetinje stižu Čolić, Crvena jabuka, Dubioza Kolektiv, Rozga, Medunjanin...

Organizatori posebno ističu i koncert Nede Ukraden 17. avgusta, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, završni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

Počinje Ljeto u prijestonici: Na Cetinje stižu Čolić, Crvena jabuka, Dubioza Kolektiv, Rozga, Medunjanin... Foto: Prijestonica
Portal AnalitikaIzvor

Manifestacija „Ljeto u prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju, počeće večeras otvaranjem prvog pozorišnog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ u 20 časova na Ljetnjoj pozornici.

Festival organizuje Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu.

Počinje FunFest Cetinje: Na otvaranju Trio Andio i monodrama "Zoran Radmilović"
0
Počinje FunFest Cetinje: Na otvaranju Trio Andio…
10.06.2024 14:57

Kako su saopštili iz Prijestonice, ova manifestacija spoj je raznovrsnih događaja, festivala, predstava i kulturnih i zabavnih sadržaja za djecu, a program je koncipiran uz široku saradnju institucija i organizacija sa Cetinja, te civilnog sektora i brojnih pojedinaca.

Ovaj jedinstveni događaj, posvećen smijehu i zabavi, obuhvatiće, kako su najavili, neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona i koncerte, a trajaće do 23. juna 2024. godine.

U okviru „Ljeta u prijestonici”, ljubitelje dobre muzike očekuje koncert Crvene jabuke 5. jula na Studentskom trgu, dok je 12. jul već tradicionalno rezervisan za manifestaciju „Miris lipa i meda“ koja će se održati na Balšića pazaru. 

„Jul završavamo sa najvećim festivalom piva u regionu „Montenegro beer fest” koji će se održati 26. i 27. jula, a u okviru kojeg će nastupiti najpoznatiji regionalni izvođači: Zdravko Čolić, Kerber, Dubioza Kolektiv, Isak Šabanović, Voyage, Buč Kesidi i Nipple People”, najavljuju iz crnorogrske Prijestonice. 

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta i septembra - četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2024“ biće održano od 1. do 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona i svijeta. 

Posebno ističu koncert Nede Ukraden 17. avgusta, Jelene Rozge 23. avgusta, Amire Medunjanin 7. septembra, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, završni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i druge događaje.

„Ljeto u Prijestonici” završava se gastronomskim događajima MESAP III, Riječka noć i Njeguška trpeza, koje će svim posjetiocima ponuditi autentične ukuse našeg kraja.

Pored pomenutih manifestacija, tokom ljeta planirani su i brojni drugi sadržaji, a detaljan program, kao i poseban program proslave 13. jula - Dana državnosti, biće naknadno objavljeni.

Iz Prijestonice pozivaju sve građane i posjetioce da im se pridruže i uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu „Ljeta u Prijestonici”!

Portal Analitika