Politika

Na izborima učestvovalo devet lista

OIK: Izlaznost u Budvi 58 odsto, 11.029 birača iskoristilo pravo glasa

Birališta u Budvi zatvorena su u 20 sati. Na lokalnim izborima građani su birali između devet lista.

OIK: Izlaznost u Budvi 58 odsto, 11.029 birača iskoristilo pravo glasa Foto: Mediabiro
Portal AnalitikaIzvor

Na lokalnim izborima u Budvi glasalo je 58 odsto građana.

Članica Opštinske izborne komisije Mira Deloik rekla je Televiziji Crne Gore da je pravo glasa iskoristilo 11,029 glasača.

Ona je kazala da je to malo niža izlaznost u odnosu na prethodne izbore.

Deloik je, govoreći o tome kako je protekao izborni dan, navela da OIK nije dobio nijedan prigovor.

"OIK nije dobio nijedan pisani prigovor, tako da smatramo da je izborni dan prošao u redu, u dobroj atmosferi i da nije bilo nepravilnosti koje bi značajno uticale na protok glasanja", rekla je Deloik.

ZBB: Glasalo 59,52 odsto birača

Prema podacima saveza "Za budućnost Budve" na današnjim lokalnim izborima u Budvi glasalo je 59,52 odsto birača.

Podsjećamo, na izborima 2022. godine izašlo je 62,26 odsto.

Vujović: Prvi rezultati oko 21 čas

Predsjednika OIK-a Đorđija Vujovića je rekao da će prvi izborni rezultati biti objavljeni oko 21 sat.

"Preliminarni rezultat ćemo objaviti oko 22h, do 23 ćemo da zaključimo preliminarne rezultate", poručio je Vujović.

PES: Do 19 sati glasalo 56,53 odsto

„Na osnovu podataka sa 28 biračkih mjesta, na lokalnim izborima u Budvi do 19 časova od 19.034 upisanih pravo glasa je iskoristilo 10.760 birača, odnosno 56,53 procenta od ukupno upisanih“, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

DCG: Do 19 časova glasalo 56.51 odsto birača

„Prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 19h je 56.51 odsto“, saopštile su Demokrate.

DCG: Do 18 časova glasalo 52.7 odsto birača

„Prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 18h je 52.70%“, saopštile su Demokrate.

PES: Do 17 sati glasalo 48,51 odsto

Po podacima Pokreta Evropa sad, do 17 sati na budvanskim lokalnim izborima glasalo je 48,51 odsto birača.

Policija: Izbori protiču bez problema

Izborni dan u Budvi protiče bez bilo kakvih bezbjednosnih problema, saopštila je Uprava policije.

"Sa aspekta bezbjednosti, narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih djela, izborni dan u Budvi protiče u najboljem redu, bez značajnijih problema. Uz zahvalnost građanima i pojačane preventivne aktivnosti službenika policije, vjerujemo da će tako ostati do okončanja, kao i nakon izbornog dana", objavila je Uprava policije na mreži X.

DCG: Do 16 časova glasalo 45.38 odsto birača

„Obavještavamo javnost da je, prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 16h 45.38%“, saopštile su Demokrate.

OIK: Do 15 sati glasalo 39,7 odsto građana

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Đorđije Vujović kazao je za Radio Crne Gore da je do 15 sati na lokalne izbore u Budvi izašao 7.561 birač, što je 39,72 odsto od ukupnog glasačkog tiječa.

Lista “Čist izbor”: Do 15 sati glasalo 40.82 odsto birača

"Prema podacima sa biračkih mjesta od izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 15.00 iznosi 40.82 odsto", saopšteno je iz izborne liste “Čist izbor Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani”.

DCG: Do 14 časova glasalo 36.48 odsto birača

„Obavještavamo javnost da je, prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 14 sati 36.48%“, navode Demokrate.

PES: Do 13 časova glasalo nešto više od 30 odsto birača

"Na osnovu podataka sa 28 biračkih mjesta, kojim raspolaže Pokret Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi do 13 časova od 19034 upisanih birača pravo glasa je iskoristilo 6038 upisanih birača, odnosno 31.72%", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Glasali Milović, Zenović i Krapović

Nosilac pobjedničke liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović iskoristio je svoje biračko pravo u OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”.

FOTO-04

Na lokalnim izborima u Budvi pravo glasa iskoristio je dr Predrag Zenović, nosilac liste Pokret Evropa sad - Budva ima šansu - dr Predrag Zenović, koji je glasao na biračkom mjestu broj 6, JU "Druga osnovna škola" u Budvi.

48d9ffb7-32aa-4b52-bd32-b4d460a314d2

Dragan Krapović, ministar odbrane i raniji predsjednik Opštine Budva ostvario je svoje biračko pravo u Budvi.

kraposlika

Vujović: Do 12 glasalo blizu 25 odsto biračkog tijela

Predsjednik Opštinske izborne komisije Đorđije Vujović kazao je Agenciji MINA da je pravo glasa do 12 sati iskoristilo 4.639 birača, odnosno 24,37 odsto, kao i da nema prijavljenih nepravilnosti.

PES: Do 11 sati glasalo blizu 20 odsto birača

Na osnovu podataka sa biračkih mjesta kojim raspolaže Pokret Evropa sad (PES) na lokalnim izborima u Budvi, do 11 časova od 19034 upisanih birača pravo glasa je iskoristilo 3553 upisanih birača, odnosno 18,67%.

Demokrate: Izlaznost do deset sati 12,37 odsto

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili najnoviji presjek izlaznosti na lokalnim izborima u Budvi.

„Prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost do 10 sati je 12.37 odsto“, sapštili su iz Demokrata.

Izbori-4

PES: Izlaznost do devet sati 6,97 odsto

Iz Pokreta Evropa Sad (PES) su kazali da je do devet sati glasalo 1.326 glasača, što je 6,97 odsto od ukupne izlaznosti.

Raičević: Do sada bez nepravilnosti

"Od 7 sati je krenulo glasanje i za sada sve protiče u najboljem redu. Otvorena su sva mjesta, svi su počeli sa radom. Bilo je određenih izmjena biračkih mjesta, tri su u Drugoj osnovnoj školi, a jedno na Sajmu. Svi kontrolni listići i materijal je na mjestu i sve je krenulo kako treba", kazao je Raičević, prenosi RTV Budva.

Pravo glasa na izborima ima 19.034 građana, koji će glasati na 28 biračkih mjesta.

Biračka mjesta će biti otvorena od sedam do 20 sati.

Učestvovaće devet izbornih lista.

Učestvuju liste „Budva naš grad – Nikola Jovanović“, „Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović“ i „Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad“, čiji je nosilac Mladen Mikijelj, kao i koalicija Za budućnost Budve čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Prava Crna Gora, Radnička partija i Slobodna Crna Gora.

Učestvuje i lista Pokreta Evropa sad, predvodnika Predraga Zenovića, kao i Crnogorska evropska partija čiji je nosilac Novak Adžić i Demokratske partije socijalista koju predvodi Nikola Milović.

U izbornoj trci su još i liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije!”, Čist izbor-Petar Odžić“ koalicije Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, kao i lista „Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene“.

Portal Analitika