Zdravlje

Prvih 40 doza

Počela vakcinacija u Domu zdravlja Bijelo Polje: Prve vakcine medicinskim radnicima

U bjelopoljskom Domu zdravlja danas je počela vakcinacija medicinskih radnika protiv koronavirusa. Kako je saopšteno medicinsko osoblje će danas primiti prvu dozu Sputnjik V vakcine.

 

Počela vakcinacija u Domu zdravlja Bijelo Polje: Prve vakcine medicinskim radnicima Foto: Foto: Dom zdravlja Bijelo Polje
Portal AnalitikaIzvor

Domu zdravlja Bijelo Polje isporučeno je 40 doza vakcina.

- Nakon zdravstvenih radnika po nacionalnim smjernicama počeće vakcinacija građana starijih od 80 godina. Vakcine će pristizati u određenom broju u narednim nedjeljama, tako da će svi koji budu ili već jesu iskazali želju da se vakcinišu, primiti vakcinu u skladu sa time - poručuju iz bjelopoljskog Doma zdravlja.

U JZU Dom zdravlja Bijelo Polje uskoro će početi imunizacija stanovništva po prioritetnim grupama protiv SARS-COV-2.

Kako se navodi na sajtu ove ustanove potrebno je prethodno kontaktirati Dom zdravlja na broj 069/250-261 radnim danima i vikendom od 08h do 15h radi zakazivanja kategorija stanovništva po prioritetima.

Oni obavještavaju građane da ne dolaze bez prethodnog zakazivanja.

- Svi pacijenti koji su vakcinaciju zakazali putem call centra će biti pozivani prema spiskovima po prioritetnim grupama. Prilikom zakazivanja neophodno je dati sljedeće podatke: ime i prezime pacijenta, JMBG, kao i ime i prezime izabranog doktora kod kojeg je pacijent registrovan - navodi se u obavještenju Doma zdravlja Bijelo Polje.

Portal Analitika