Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Knežević: DF će podnijeti krivičnu prijavu protiv Burića ako ne konstatuje prestanak mandata Katniću

Popović: O jadu nas je zabavila smjena Katnića

Knežević: DF će podnijeti krivičnu prijavu protiv Burića ako ne konstatuje prestanak mandata Katniću

Skupština je danas glasovima 41 poslanika od prisutnih 45 usvojila dopune prijedologa Zakona o radu. Četiri poslanika bila su uzdržana. 

Sedma sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je danas u Skupštini da će poslanici DF-a podnijeti krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića ukoliko ne konstatuje prestanak mandat glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

“Krivičnu prijavu ćemo podnijeti zbog zloupotrebe službenog položaja. Jasno ćemo ga označiti kao osobu koju Milivoje Katnić drži u fioci i kao produženu ruku klana iz Granda koja učestvuje u kontroli tužilaštva, a protiv čega smo se mi borili”, kazao je Knežević.

On je podnio amandmane na Zakon o radu, kojim se snižavanje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju počinje primjenjivati od januara 2022. godine.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović pozvao je poslanike da se izmijeni Zakon o radi, da "ono što su zabrljali" isprave i poručio da bi se ovakvim zakonom "nagrdio" penzioni sistem. 

"O jadu nas je zabavila smjena Katnića, mi smo sada u stanju da šaljemo Crnogorce i Crnogorke u penziju sa 30 godina starosti, samo da se otarasimo gospodina Katnića", poručio je Popović. 

Poslanik DF-a Milan Knežević poručio je da Zakon o radu nije usmjeren protiv Katnića. 

"Da je ovaj zakon donesen protiv Milivoja Katnića, on je u ponedjeljak trebalo da dobije rješenje o penziji, a on nije dobio rješenje. Zakon o tužilaštvu je jasno normirao, da Milivoju Katniću koji ima 41 godinu radnog staža, treba da mu Tužilački savjet konstatuje prestanak mandata. Da li će on, da sadi luk, da ide u Kremlj da juri Putina, to je njegova stvar volje, ja mislim da protiv njega treba pokrenuti postupak za zloupotrebu službenog položaja, ali ja se neću u ovom trenutku baviti time", kazao je Knežević. 

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ranije je, kazao je da će rasprava biti održana nakon kratke sjednice na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića.

Portal Analitika