Podgorica

Počela sa radom Komisija za zaštitu i unapređenje zdravlja


Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se sa članovima novoforimirane Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja na teritoriji Glavnog grada koju čine dr Nebojša Kavarić, dr Novica Vujošević, dr Vesna Miranović i dr Slađana Vujačić, čime je ovo posebno stručno tijelo zvanično konstituisano i otpočelo sa radom.


Počela sa radom Komisija za zaštitu i unapređenje zdravlja Foto: Foto:PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo brzim i efikasnim početkom rada ove Komisije i istakao da je ponosan što je takav tim ljudi prihvatio da bude dio njegove inicijative, dodajući da će se u institucionalnom kapacitetu lično založiti da se sve sugestije i prijedlozi implementiraju kako nalaže struka i u okvirima koji definiše Institut za javno zdravlje.

Na sastanku je konstatovano da ozbiljnost epidemiološke situacije u ovom trenutku ukazuje na neophodnost uključivanja svih relevantnih adresa i pojedinaca koji mogu da daju doprinos u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja građana Podgorice.

S tim u vezi, članovi Komisije su izrazili uvjerenje da će u narednom periodu komunikacija sa nadležnim državnim organima koji se brinu o javnom zdravlju biti na višem nivou i iskazali spremnost da sve raspoložive kapacitete stave na raspolaganje kako bi zajedničkim snagama kontrolisali dalji tok epidemije i vodili brigu o zdravlju građana.

Komisija je tokom zasijedanja definisala određene konkretne aktivnosti koje će u narednom periodu realizovati u saradnji sa nadležnim državnim organimma i Opštinskim timom za zaštitu i spasavanje Glavnog grada.

Podsjećamo, Komisija ima zadatak da prati implementaciju i poštovanje mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravlje, da prati epidemiološku situaciju u sistemu Glavnog grada koji broji nekoliko hiljada ljudi, rad organa i službi koji daju doprinos u kontroli poštovanja mjera građana, da upućuje sugestije svima koji mogu uticati na stanje javnog zdravlja, tj. da sprovode sve mjere i radnje u cilju unapređenja epidemiološkog stanja.


Portal Analitika