Region

Plenković: Milanović je maligni element društva

Hrvatski premijer i lider vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković prozvao je predsjednika Zorana Milanovića za štetočinsko ponašanje, kršenje etičkih i pravnih načela i diktatorske manire.

Plenković: Milanović je maligni element društva Foto: Rojters
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući Milanovićeve posljednje istupe u javnosti, Andrej Plenković je rekao da je on „maligni element“ političkog života i društva.

Plenković je, odgovarajući na novinarska pitanja, uključujući i „prepucavanje porukama i izjavama“ između Zorana Milanovića i ministra mora, saobraćaja i infrastrukture Olega Butkovića, rekao da je Milanović „predvodnik kršenja ne samo Ustava, nego opštih i temeljnih načela ustavnog poretka“, javlja agencija Hina.

Milanović je ranije najavio da će se, iako je na dužnosti predsjednika države, kandidovati na parlamentarnim izborima 17. aprila, tvrdeći da će postati premijer.

Podsjetivši na ocjenu Ustavnoga suda i drugih ustavno-pravnih stručnjaka da Milanović krši Ustav, Plenković je dodao kako misli da u Hrvatskoj više nema nikoga ko nije svjestan ko je „taj maligni element hrvatskog političkog života i društva“.

„To je zasigurno on (Milanović) koji se u bilansu svog mandata ne može osvrnuti ni na šta“, dodao je Plenković, ocijenivši da Milanović „nema nikakvo ostvarenje, nikakav rezultat“.

„Ima samo sniženu političku kulturu, vulgarnost, primitivizam, lične uvrede brojnim akterima“, dodao je Plenković.

On je ocijenio da je Milanović „prekršio sva etička i pravna načela“ i da će „to ljudi kazniti“.

Plenković je rekao da Ustav krše i svi oni koji Milanovića podržavaju.

„I zato će hrvatski narod 17. aprila njegovim jatacima poručiti da će ostati u opoziciji još četiri godine, a njega ćemo uputiti u put političke irelevantnosti. Jer takvo sramoćenje Hrvatske, bilo unutrašnje, bilo vani, mi još nikad nismo doživjeli“, ocijenio je hrvatski premijer i lider HDZ.

Nećemo, dodao je Plenković, dopustiti da nenormalno ponašanje postane nešto što je normalno, navodi Hina.

Portal Analitika