Fudbal

Podgoričane u Podujevu sjutra čeka debitant u međunarodnim takmičenjima

‘Plavi’ na Kosovu otvaraju evropsku sezonu: Neće biti lako, ali vjeruju u prolaz

Fudbaleri Budućnosti sjutra će početi novu, 20. evropsku sezonu.

‘Plavi’ na Kosovu otvaraju evropsku sezonu: Neće biti lako, ali vjeruju u prolaz Foto: FKB
Portal AnalitikaIzvor

‘Plave’ u prvom duelu uvodnog kola kvalifikacija za Ligu konferencija ne čeka lak posao – u Podujevu će gostovati ekipi Mališeve, koja je u prošlosezonskom izdanju kosovske Superlige zauzela četvrto mjesto.

Riječ je o relativno mlađem klubu, osnovanom prije osam godina, koji je od 2021. član elitnog ranga u susjedstvu. Pritom, u pitanju je debitant u evropskim takmičenjima.

Podgoričani su imali dovoljno vremena da skeniraju predstojećeg suparnika.

“Znamo ko nam je protivnik – vidjeli smo da imaju dobru i čvrstu ekipu uz par kvalitetnih individualaca – i imaće naše puno poštovanje. Međutim, cijenimo sebe, svjesni smo da imamo kvalitet i nadam se da ćemo odigrati kolektivno dobro, svesti rivala na minimum i napraviti dobar rezultat”, ističe prvotimac Budućnosti Dragan Grivić.

Ni on ne sumnja kako ih očekuju dva teška meča.

“Znamo šta treba da radimo i šta se traži od nas, pa vjerujem da uz malo sreće – koja je u fudbalu neophodna - možemo doći do dobrog rezultata i prolaska u drugo kolo”, dodaje Grivić.

Budućnost je do sada jednom igrala protiv suparnika sa Kosova u evropskim takmičenjima. Bilo je to prije dva ljeta, kada su ‘plavi’ u istom takmičenju eliminisali Lapi (2:0, 2:2), na čijem će stadionu upravo i biti igran sjutrašnji meč.

Utakmica će početi u 17 časova.

Portal Analitika