Politika

Podržavaju odluku Đeljošaja

PKS: Podrška za građane Tuzi, sve odluke, suprotne pravu i zakonu, bojkotovati

Patriotsko komitski savez daje punu podršku, kako su kazali, otporu građana Tuzi i predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, koji su reagovali na, ocjenjuju, selektivne mjere vlasti na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a koji su juče „naredili“ zatvaranje kafića i ugostiteljskih objekata u toj opštini.

PKS: Podrška za građane Tuzi, sve odluke, suprotne pravu i zakonu, bojkotovati Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

- Smatramo da su ovo političke mjere, nipošto zdravstvene, obzirom da su Tuži opština koja je u zelenoj zoni, dok je , recimo, Nikšić , u četvrtoj i možda najugroženija opština širom otvorenih granica za razne emisare Aleksandra Vučića, koji paradiraju kroz grad i državu, pa nikom ništa! Zloupotreba policije, koja je stigla u Tuzi, sramna je odluka ministra unutrašnjih poslova i vd direktora policije, jer se ne sjećamo da su istom ažurnošću „lovili“ pripadnike podzemlja koji su po Crnoj Gori živjeli slobodno, bio im plaćen smještaj u hotelu, a omogućen im i bezbjedan izlazak kad je već „prigustilo“ od pitanja zašto su takvi ljudi miljenici prvog pendreka Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Iz PKS-a navode da su otvorene granice zbog lokalnih izbora, a da je zatvoren međugradski saobraćaj i kafići.

- Što onda policija nije uhapsila Krapovića i družinu prije neki dan kad su nam stigli u Nikšić iz „zatvorene Budve?“ Dok se litijalo i lizale kašikice, branila su se vjerska prava, a šta je sa pravima Albanaca u Tuzi? I kako se usuđujete da ih kršite?

Patriotsko komitski savez je davno rekao da ovo „nije moja vlada“, i da treba sve odluke, suprotne pravu i zakonu, bojkotovati. U tom smislu, dajemo punu podršku Albancima u Tuzi i njihovoj lokalnoj upravi, jer je apsolutno jasno da se nova vlast ne umije i neće izboriti sa epidemijom, zbog zadatka kojeg su dobili da učine sve da odrade „Bitku za Nikšić“. Građanine Crne Gore, ODUPRI SE- poručuju iz PKS-a.

Portal Analitika