Abiznis

Piter Mank u Kolašinu gradi zimski centar

Izvor

U jeku svjetske ekonomske krize najbolji način da se privuku investitori su primjeri uspješnih investicija. Oni koji su se odlučili da ulažu u Crnu Goru kažu da im je upravo Porto bi podsticaj, tvrdi Mank.

- Poznajem ljude koji su odlučili da investiraju u Crnu Goru. To su moji prijatelji. U toku razgovora rekli su mi da im je Porto bio podsticaj, kazao je Mank.

I veliki broj skeptika uvjerili su se da je Porto dobar projekat. Dio NVO sektora juče je kritikovao oslobađanje poreza na gorivo na šta je Mank podsjetio da se svaki izvoz oslobađa poreza.

- Svuda u svijetu se uspješni kritikuju. To je pravo u demokratskim društvima, svaki izvoz se oslobađa poreza s obzirom da jahte izlaze iz Crne Gore to se tretira kao izvoz. Svugdje u svijetu kada kupujete garderobu ili bilo šta drugo oslobađate se poreza, to je tzv.taks fri.

Mank će u Kolašinu graditi i zimski centar.

- Mi smo kupili zemlju u Kolašinu. U bungalovima odmara naša posada. Svaka jahta broji 10 do 20 članova. Kada završimmo razvoj marine planiramo da tamo za naše klijente gradimo zimski centar, kazao je Mank za TVCG.

Portal Analitika