Društvo

"Vrhunske sudije uništili bi svaku pomisao da se isplati biti kriminalac"

Piperović: Za pare date za prapotopske trajekte mogla se izgraditi zgrada specijalnog suda

Advokat Zoran Piperović smatra da bi osnivanje specijalnog suda koji bi bio zadužen samo za predmete koji se tiču organizovanog kriminala, visoke korupcije i ratnih zločina, bilo dobar potez.

Piperović: Za pare date za prapotopske trajekte mogla se izgraditi zgrada specijalnog suda Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

„Ovim ne sugerišem da Specijalno odjeljenje Višeg suda u Podgorici ne radi profesionalno svoj posao. Ali, sudije koje rade predmete iz nadležnosti SDT-a rade i druge predmete. I onda je faktor vremena, faktor zamora, rokova, vrlo bitan. Ne može se, ili je vrlo teško, u utorak suditi organizovanoj kriminalnoj grupi, a u srijedu za teško ubistvo“, navodi Piperović. 

Ovaj posao, ističe on, traži posvećenost, stručnost, maksimalne prostorne mogućnosti, stručne službe, nadasve edukaciju. 

„Nažalost, sada u specijalnom odjeljenju, iako će zvučati grubo i neka mi zamjeri ko god hoće, ima pojedinaca koji stručno nijesu dorasli tom teškom poslu. I džaba tu dobra namjera. Trpi pravda. Pritvori traju do u zaborav“, rekao je Piperović za Dan.

Odgovarajući na pitanje da li bi osnivanje specijalnog suda doprinijelo efikasnijoj borbi protiv kriminala ili bi samo predstavljalo dodatno opterećenje za budžet, Piperović ističe da nema limita u budžetu ako država hoće da se izbori protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„To bi tek bio zločin od izgovora. Uostalom, za pare date za prapotopske trajekte mogla se izgraditi zgrada tog suda, sa svim pratećim sadržajima i opremom do nivoa sudova u Evropi. Specijalni sud i vrhunske sudije, profesionalne, ažurne i znavene, uništili bi svaku pomisao da se isplati biti kriminalac. I to organizovani“, naglasio je Piperović.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Podgorica_neregistrovani
04.06.2023. 17:04

NADAM SE DA CE ABAZOVIĆ BAR JEDNOM TRAJEKTU DATI IME -ŠTEKA CIGARA- ILI -TVRDI MARLBORO-. NEK UGRABI JOS PO NESTO DO IZBORA JER MU SPAJIC NECE DATI JEDINO DA PRODAJE KIKIRIKI PO VELIKOJ PLAŽI.🤣🤣🤣🤣🤣

18
0
A Amadeo_neregistrovani
04.06.2023. 16:57

U pravu je Piperović. Reče Dritan da Banovi pored njega slobodno mogu trajekte ponijeti kući u Ulcinj a poslije ih iznajmi od njih. Pataloski lažov i manipulator.💩💩💩💩💩

22
0