Crna hronika

Piperović: Prvo naći dokaze, pa ljude lišavati slobode

Advokat kaže da se postavlja pitanje - šta radi Mijajlović u pritvoru, te šta ako se ne nađu dokazi?

Piperović: Prvo naći dokaze, pa ljude lišavati slobode Foto: Pobjeda
B.R. K.
B.R. K.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Kako su danas objavili neki mediji, tužilac SDT-a Miroslav Turković zatražio je od francuskog Europola da provjere da li je uhapšeni biznismen Aleksandar Mijajlović svojevremeno koristio Skaj aplikaciju i da li ga ima u SCY ECC porukama, tek nakon njegovog hapšenja. Tim povodom kontaktirali smo Mijajlovićevog branioca, Zorana Piperovića koji je za Portal Analitika poručio da se redosljed, očito, u slučaju Mijajlovića promijenio.

"Prvo treba naći dokaze, pa lišavati slobode ljude", podsjetio je Piperović.

Tužilac Turković tek sad pita Europol o Aleksandru Mijajloviću i Skaj porukama?!
0
Tužilac Turković tek sad pita Europol o Aleksandru…
02.04.2024 15:43

On upozorava da nije dobro hapsiti ljude prije nego se pribave dokazi. 

"Ovdje je, koliko vidim iz štampe, Mijajlović uhapšen, pa se sad traže dokazi. Mislim da to nije u redu. Očito je da sada Mijalović bez ijednog dokaza i dalje stoji u privoru, a mi čekamo izjašnjenje Tužilaštva o našem predlogu za određivanje jemstva. Vidio sam i kod njegovog privođenja da manjkaju dokazi, da nema ničega konkretnog o bilo kakavoj komunikaciji Aleksandra Mijalovića putem skaj aplikacije", ističe Piperović. 

Advokat podsjeća da je njegov klijent u pritovoru već više od mjesec i po, a da se dokazi tek traže. 

"Sada držati čovjeka u pritvoru a tražiti od Europola da dostavi nešto što je dubiozan dokaz mislim da je zakonski (da budem blag, jer cijenim profesionalizam onoga što radi SDT) neodgovorno. Imamo sad drugi fakat, a to sam znao od prvog dana, da je Mijajlović pritovren da bi se tražili dokazi. Možda treba prvo da se nađu dokazi pa da se Mijajlović ili bilo koje lice liši slobode", ističe Piperović. 

Aleksandru Mijajloviću i ostalima produžen pritvor za dva mjeseca
0
Aleksandru Mijajloviću i ostalima produžen pritvor za dva…
18.03.2024 21:41
Piperović: O jemstvu Mijajlovića još nije odlučeno
0
Piperović: O jemstvu Mijajlovića još nije odlučeno
01.04.2024 15:10

Poručuje da nije dobro lišiti čovjeka njegovog elementarnog prava - prava na slobodu, a tek onda tražiti dokaze protiv njega. 

"Šta ako se ne nađu dokazi? Da se kaže: "izvini, idi kući"? Digla se pompa, šta se sve činjelo i prije toga, i šta je Abazović konkretno radio u vezi Mijajlovića i cigareta? Odjednom, koliko vidimo, imamo fakat - Mijalović je u pritvoru a nakon mjesec i nešto se tek traže dokazi. Postavlja se pitanje - šta radi Mijajlović u pritvoru?", zaključio je Piperović. 

Podsjetimo, Mijajlović je lišen slobode 19. februara po nalogu SDT-a.  Tereti se da je sa još jednom osobom, formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Portal Analitika