Crna hronika

"Oni su samo državu uvalili u veliki finansijski problem"

Piperović: Istup Miloševića skandalozan, ko još vjeruje da je URA uništila cigarete

Advokat Zoran Piperović je, komentarišući sinoćnje gostovanje doskorašnjeg direktora UPC Rada Miloševića na TV Vijesti, poručio u izjavi za Antenu M da je „njegov istup bio skandalozan“.

Piperović: Istup Miloševića skandalozan, ko još vjeruje da je URA uništila cigarete Foto: Mara Babović/Pobjeda
Antena MIzvor

„Mislim da je doveden u studio da bi optužio ANB, Spičanovića i Pavićevića i da je to bio motiv čitave emisije“, istakao je Piperović.

Kako je kazao, potpuno je evidentno da ono što je Milošević sinoć pričao, a tiče se uništenja cigareta, kod normalnog čovjeka ne može da prođe.

„I što je najvažnije, iz URA stalno stižu objašnjenja kao su oni zaplijenili 155 hiljada paketa cigareta, 155 hiljada paketa cigareta je legalno popisana roba, legalno uvezena, legalno skladištena i zna se vlasnik. Tu robu su oni nelegalno uzeli i nisu je spalili“, kazao je Piperović.

Kako je dodao, za tih 155 hiljada država će da plati nekome 200 miliona.

„Ja zastupam Lenoru i fabriku duvana u Mojkovcu, ona je u tih 155 hiljada i ona je potpuno legalna, i za robu od Lenore i za robu od duvanskog kombinata u Mojkovcu država će za godinu, dvije, tri ili pet morati da plati pare. To je ono gdje je najveća manipulacija“, pojašnjava Piperović.

Ponavlja da je 155 hiljada paketa cigareta 'legalna roba, legalno uvezena u Crnu Goru, popisana i skladištena i nikako nije smjela biti dirnuta'.

„Prva manipulacija je počela od obilaska luke Bar Aleksandra Damjanovića, Dritana Abazovića i Rada Miloševića. Dirali su tuđu svojinu klasično, a onda kazali da je šverc mrtav i da su uništili šverc.

Oni su samo državu uvalili u veliki finansijski problem i ništa više. Ne znam ima li naivnih koji će da povjeruju da su URA, odnosno Milošević, odnosno UPC, zapalili i uništili 155 hiljada.

To je roba koja je bila legalna i koja je imala vlasnika. I tužbe su u toku, vidjećete finale te priče, hoće li ko tada da se zastidi to nije bitno, bitno je da će država morati da plati 200 miliona eura“, zaključuje Piperović.

Upitan da li ima informaciju da je Milošević trebalo da ide na poligraf, Piperović je odgovorio odrično.

A na pitanje, da li je, prema njegovom mišljenju, SDT Miloševiću trebalo da odredi pritvor, Piperović kaže da to nije pitanje za njega.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s svašta_neregistrovani
07.10.2022. 15:32

To znači da se zna vlasnik cigareta i da one nijesu švercovane. Ali je od njih Dritan napravio prvo performans a onda ih "spakovao" na tajno mjesto ...

3
1
S SKYDOG_neregistrovani
07.10.2022. 09:44

ISPRAVKA : Roba nije uvezena nego skladistana u Slob. Car. Zoni luke Bar (Aksciza i PDV nisu placeni) - TZV. Prekid tranzita, roba je bila u tranzitu. U vrijeme trajanja uskladistenja donesen je i stupio na snagu propis o zabrani tranzita i skladistenja duvanskih proizvoda u SCZ Luka Bar . - Vlasnicima i njihovim zastupnicima u CG (Spediterima) je ostavljen primjereni rok da robu izmjeste iz Luke( Nastavak tranzita, reeksport ili povrat robe posiljaocu) Uvoz nije bio moguc jer isporuka nije imala akscizne markice. Nakon isteka primjerenog roka, roba je u skladu sa propisima zaplijenjena. Dakle, postoji zakonski osnov i ispunjenost uslova za plijenjenje robe .

3
10
R Rukffaš
07.10.2022. 12:06

@SKYDOG_neregistrovani Roba je uskladištena i Slobodnoj zoni po Zakonu. Ne može se stranim kompanijama (ni domaćim) nakon procedure LEGALNOG uskladištenja donositi naknadna uredba o izmjenama uslova. Sve ćemo platiti... kukala nam majka...

10
1
S SKYDOG_neregistrovani
07.10.2022. 12:46

@Rukffaš Moze, koliko se sjecam, po novom propisu je ostavljen primjereni rok da se roba odgovarajucim postupkom ukloni iz carinskog magacina SCZ Bar. Za to je ostavljen primjereni rok 3 mjeseca. Dakle kako ni nakon ostavljenog roka cigarete nisu uklonjene, UC raspolaze cigaretama koje podrazumijevaju i unistenje.

1
4
L Legalno_neregistrovani
07.10.2022. 15:30

@SKYDOG_neregistrovani, ali to nijesu bile švercovane cigarete već legalne i legalno uskladištene. Kako je onda moguće da Abazović proglašava te cigarete nelegalnim i od njih pravi cirkus u namjeri da se pokaže kao stručnjak u borbi protiv kriminala? Ima li iko živ da to obrazloži???

5
0
p podgorica_neregistrovani
07.10.2022. 09:40

Niko ne vjeruje u njihove price i obecanja

16
2