Show biz

Bez dozvole semplovao jednu od njegovih pjesama

Pi Didi mora da plaća Stingu 5.000 dolara dnevno do kraja života

Reper Pi Didi mora da plaća pjevaču Stingu 5.000 dolara dnevno jer je bez dozvole semplovao jednu od njegovih pjesama.

Pi Didi mora da plaća Stingu 5.000 dolara dnevno do kraja života Foto: Shutterstock/lev radin/stedalle
Index.hrIzvor

Ikona hip-hopa, pravog imena Šin Kombs, semplovao je singl grupe The Police iz 1983. godine „Every Breath You Take“ u svom hitu „I’ll Be Missing You“, a nedavno je u tvitu otkrio da mora svaki dan da plaća pozamašne honorare slavnom pjevaču.

Didi je nedavno komentarisao Stingov intervju za The Breakfast Club, koji je počeo da kruži internetom. U snimku radijski voditelj upitao je Stinga da li je istina da mu Didi plaća 2.000 dolara jer nije tražio dozvolu za semplovanje „Every Breath You Take“?

Sting je odgovorio: “Da, do kraja života”, a zatim je dodao da su on i Didi dobri prijatelji.

Didi je na Tviteru odgovorio na objavu i ispravio iznos koji mora da plaća rekavši: “Ne. 5 hiljada dnevno. Ljubav prema mom bratu Stingu”.

Pjesmu snimio nakon smrti repera Notorius Biga

Pjesma „I’ll Be Missing You“ je prvobitno objavljena 1997. godine, a pjesma je bila posveta Didijevom pokojnom dugogodišnjem prijatelju Kristoferu Velesu, poznatijem kao Notorius Big.

U pjesmi je gostovala Fejt Evans, Bigijeva bivša žena i majka njegovog sina C. J. Velesa.

U intervjuu za Hip-Hop Evolution Didi je opisao kako mu je pjesma pala na pamet dok je razmišljao o odustajanju od muzičke karijere nakon smrti Notorius Biga. Prisjetio se kako je u to vrijeme izgubio 10 kilograma i kako je tokom svoje depresivne faze naišao na pjesmu grupe The Police, piše Index.

“Bio sam spreman da odustanem, nisam namjeravao više da izdajem albume. Onda sam jednog dana gledao televiziju – znaš, jedno od onih razdoblja očaja kad nema nikoga, a ti plačeš na podu. Samosažaljenje je na vrhuncu, a vi pitate Boga: ‘Zašto?’, a onda sam čuo „Every Breath You Take“ od The Police-a. To sam shvatio kao znak. Ponekad vam treba samo malo svijetla da biste mogli da se izrazite”, rekao je reper.

“Ali tada sam mislio da je najbolja stvar koju mogu da učinim da ne odustanem. Bio sam dole, pao sam, ali nijesam bio gotov. Sve što sam mogao da učinim bilo je da ustanem i počnem da se borim. Tako bi Bigi želio”, dodao je Didi.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.