Region

Petra Cvijić: Pokušala sam da pružim pomoć pregaženom pješaku

Izvor

Prema riječima saobraćajnih policajaca koji su izašli na uviđaj, Petra Cvijić je bila izuzetno potresena nakon nesreće i jedva su mogli sa njom da razgovaraju tih nekoliko minuta kako bi dobili osnovne informacije. Nije prestajala da plače i stalno se držala za glavu i pitala kako je čovjek kojeg je udarila. Saobraćajni policajci su je smirivali, a poslije uviđaja automobil je odvezen u policijsku stanicu Žarkovo, dok su voditeljku Petru Cvijić odvezli u Urgentni centar gdje je primila infuziju i ljekove za smirenje.

- Mogu samo da potvrdim da je Petra Cvijić primljena u Urgentni centar, ali ne mogu da kažem zbog čega. Nakon ukazane pomoći puštena je na kućno liječenje - potvrdio je za “Blic” Drago Jovanović iz Urgentnog centra.

Pješak Slobodan Bajić (73) preminuo je prije dva dana u Urgentnom centru nakon što ga je voditeljka Radio-televizije Srbije Petra Cvijić automobilom na pješačkom prelazu udarila oko 16.30 sati u Vodovodskoj ulici 164b u Žarkovu. Policija na mjestu nesreće nije pronašla tragove kočenja, a saobraćajni vještaci će utvrditi da li je kočila prije udara i kojom brzinom je išla. Prilikom policijskog uviđaja konstatovana je i da voditeljka nije bila pod uticajem alkohola ili opijata.

Slobodan Bajić, koji je od posljedica nesreće preminuo nekoliko sati poslije udesa, imao je višestruke prelome rebara i unutrašnje povrede. Porodica očekuje nalaze obdukcije.

- Očekujemo da ćemo sjutra dobiti nalaze i da ćemo imati realnu sliku o tome kako je moj djed preminuo. Nas niko sa Radio-televizije Srbije nije kontaktirao. Mi samo želimo da saznamo istinu - kaže Aleksandar Bajić, Slobodanov unuk.

Poslije nesreće voditeljka nedostupna za javnost

Nije poznato gdje se voditeljka Petra Cvijić nalazi nakon nesreće. Pojedini izvori tvrde da je u Smederevskoj Palanci gdje je rođena, ili u Užicu, gdje joj živi rodbina. U Željezniku, gdje joj je porodična kuća, tvrde da nije u Beogradu. Petra Cvijić je voditeljka informativnih emisija i novinarka Radio-televizije Srbije. Na početku karijere je vodila emisije zabavnog karaktera, da bi ubrzo prešla u informativnu redakciju. Na nacionalnoj televiziji radi više od sedam godina.

Portal Analitika