Muzika

Petar Balaban niže uspjehe na najvećim svjetskim harmonikaškim takmičenjima

Nakon pobjeda na međunarodnim takmičenjima u regionu, Petar Balaban, učenik III razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u klasi prof. Ilić Miroslava, osvojio je sjajne rezultate na nedavno održanim najvećim svjetskim harmonikaškim takmičenjima.

Petar Balaban niže uspjehe na najvećim svjetskim harmonikaškim takmičenjima Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Na prestižnom takmičenju za harmonikaše, Premio Internazionale della Fisarmonica "Citta di Castelfidardo", Petar je osvojio drugo mjesto. U kategoriji je nastupilo 14 učesnika iz 11 zemalja svijeta. Takmičare je ocjenjivao osmočlani žiri svjetskog renomea.

“Ponosni smo na Petra i njegovog profesora Ilić Miroslava i zahvalni jer je naša škola harmonike u svjetskom vrhu. Snimci nastupa sa takmičenja slušaće se i analizirati širom svijeta”, poručuju iz Uprave škole “Vasa Pavić”.

Takođe, na internacionalnom takmičenju Coupe Mondiale u kategoriji juniora, Balaban je zauzeo visoko četvrto mjesto.

Kako su saopštili iz njegove škole, Coupe Mondiale je vodeće međunarodno takmičenje za najbolje svjetske izvođače na harmonici. Ovaj prestižni muzički događaj u svijetu održava se po 76. put pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonikaša ove godine u Bjeljini, BiH.

“Naš učenik Petar Balaban nastupio je u juniorskoj selekciji u kojoj se takmiče učenici do 18 godina. Takmičenje se odvijalo u dvije etape, a u ovoj kategoriji nastupilo je 26 harmonikaša iz 15 zemalja svijeta Kina, Rusija, Italija, Srbija, Portugal, Kazahstan, Litvanija, Finska, Njemačka, Austrija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Češka, Francuska i Crna Gora). Ovaj uspjeh je još značajniji jer je ovo prvi put da Crna Gora ima predstavnika u ovoj kategoriji”, kažu iz Uprave škole.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.