Politika

"Sami ste najbolji kontrolori procesa"

Pejović pozvao građane: Otvorite vrata popisivačima

Direkor Uprave za statistiku Monstat, Miroslav Pejović, pozvao je građane da, kako je kazao, budu dobri domaćini i da otvore vrata popisivačima. 

Pejović pozvao građane: Otvorite vrata popisivačima Foto: Media Biro
Portal AnalitikaIzvor

"Počeo je popis stanovništva, domaćinstava i stanova. Danas i narednih dana vaše domove posjetiće popisivači Uprave za statistiku, zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati - dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima. Popisivači su dio nas, naši sugrađani koji su uložili puno napora da se obuče da bi kvalitetno obavili ovaj zadatak, a najmanje što možemo da uradimo za njih je da ih primimo u svoje domaćinstvo i učestvujemo u popisu", kazao je Pejović u izjavi za Media Biro. 

Od učešća građana u popisu zavisi, napominje Pejović, kvalitet popisnih podataka na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života.

"Sami ste najbolji kontrolori ovog procesa, jer svaki građanin ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa", kazao je Pejović.

Portal Analitika