Društvo

Pavićević: Targetirani smo da bismo bili meta pravim ekstremistima

Javni servis nije servis svih građana već jedne strukture - kazala je dugogodišnja novinarka Tanja Pavićević, gostujući na TV E.

Pavićević: Targetirani smo da bismo bili meta pravim ekstremistima Foto: Screenshot
Portal AnalitikaIzvor

"Dok god ne budemo imali objektivno izvještavanje Javnog servisa - to vodi propasti cijelog društva. Krivica Javnog servisa je veća nego drugih medija, jer je on dužan da bude objektivan i da pusti svaku informaciju od javnog interesa", kazala je ona.

Sudski procesi, zbog toga što se ona, ali i još osam građana, našlo na BIRN-ovoj listi ekstemista i desničara, još uvijek traju. Gostujući u emisiji "Na kraju dana", Pavićević je kazala da je u Sarajevu osam tužbi, a da su postupci u toku i u našoj državi.

"Sve to ide sporo - i u Sarajevu i ovdje. Iz odgovora advokata BIRN-a sam vidjela da će ići na to da nijesu napravili namjernu grešku", kaže Pavićević.

Dugogodišnja novinarka kaže da su ona i njene kolege postavljene kao target u slučaju da dođe do nemira - da bi se tada stvarni ekstremisti okrenuli ka njima.

"Nas i naše porodice su izložili opasnosti. Na sreću, sve je loše odrađeno. Sve je moglo da bude drugačije, poštenije. Ovo su opasne stvari koje se rade u ratnim vremenima - ovo je rađeno od 90-ih", kaže Pavićević.

Navodi da im se do danas niko nije izvinio, te da je ta BIRN-ova lista bila kazna za proteste koje su organizovali zbog Temeljnog ugovora.

Portal Analitika