Košarka

Pavicevic: Pokazali kvalitet i u odbrani i u napadu

Izvor

- Mislim da je ova utakmica imala značaj jer smo igrali protiv domaćina, koji je ozbiljan protivnik sa nekoliko izvanrednih pojedinaca i sa odličniim trenerom. Za nas je od velikog značaja da igramo ovakve utakmice, poslije napornog puta koji smo imali i pod opterećenjem koje nosi duel protiv domaćina. Bilo je važno da u trenucima kada je protivnik imao protivudare, nijesmo dozvoljavali ni u odbrani, ni u napadu, da nam igra klizne što nam se desilo u meču protiv Italije. Turnir u Poljskoj je jači od prethodnog u Italiji i veoma je važno da i u naredna dva meča nastavimo sa koncentrisanom i agresivnom odbranom i da tražimo svoj put u napadu. Očekuju nas još mečevi protiv Italije i Letonije, koja sada pokazuje znake kvaliteta koji na početku priprema nijesu možda bili na tom nivou. Ovo je naporan turnir i treba da se mislima okrenemo ka duelu protiv Italije – kazao je Pavićević.

Suad Šehović bio je sjajan u odlučujućim trenucima - u 38. minutu pogodio je trojku za sedam poena prednosti (68:61), a nakon što je domaćin smanjio zaostatak na dva poena (71:69), pogodio je četiri slobodna bacanja i otklonio dileme oko pobjednika.

- Teška utakmica koja je bila još teža zbog činjenice da smo igrali protiv domaćina, koji je redovan učesnik šampionata Evrope. Možemo da budemo zadovoljni prije svega igrom u odbrani i mogu da kažem da smo napravili veliki iskorak. Ovo je bila odlična provjera za nas, jer nas u kvalifikacijama očekuje pet teških gostovanja. Domaćin je prijetio do samog finiša, ali smo bili koncentrisani u odlučujućim trenucima, u penal završnici i zasluženo smo došli do pobjede. Idemo na pobjedu i protiv Italije, iako nas očekuje još teža utakmica nego što je bila ova protiv Poljske. Italija nas je savladala na prethodnom turniru, tako da će obje selekcije imati veliki motiv da pokažu kvalitet pred početak kvalifikacija – kazao je Šehović.

Portal Analitika