Regioni

Potvrđeno iz Elektroprivrede

Park šuma Krupac predata Opštini Nikšić

Elektroprivreda Crne Gore je danas, nakon što su završene ugovorne obaveze po osnovu sporazuma o zajedničkoj izgradnji, predala opštini Nikšić na upotrebu park šumu Krupac. Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje park šume Krupac podrazumijevao je rekonstrukciju zelenih površina sa izgradnjom rekreativnih sadržaja i igrališta.

Park šuma Krupac predata Opštini Nikšić Foto: EPCG
Portal AnalitikaIzvor

„Imajući u vidu da je ugovorna obaveza zavšena, park šumu Krupac predajemo opštini Nikšić na održavanje“, kazao je Tomaš Damjanović, rukovodilac sektora za korporativne komunikacije. Ovom prilikom on je podsjetio da prostor parka zauzima površinu od oko 7000m2, da sadrži pješačke staze u dužini oko 600m, a igrališta za djecu su na površini od oko 450m2.

Ukupna vrijednost projekta je oko 235 hiljada eura, bez PDV-a, a osim ovog prostora, za čije održavanje je sada zadužena opština Nikšić, Elektroprivreda je pošumila listopadnim i četinarskim drvećem prostor duž brane, u cilju obnavljanja nekadašnje zaštitne šume, a u vezi sa sprečavanjem erozije tla i održavanja stabilnosti brane. Ova površina se prostire od motela na Krupcu do zatvaračnice na drugom kraju brane. Dodatno su u parku postavljena i tri ljetnjikovca sa klupama i stolovima.

Damjanović se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima projekta, a sugrađanima je poželio ugodan boravak u ovom prostoru, nakon čega je na simboličan način predao ključeve parka Marku Kovačeviću, predsjedniku opštine Nikšić.

Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, ovom prilikom se zahvalio EPCG na kontinuiranoj i izuzetnoj saradnji, realizaciji brojnih projekata koji služe na korist društvenoj zajednici, naglašavajući posebno značaj sadržaja za najmlađe sugrađane. Kovačević očekuje nastavak saradnje, a ovom prilikom najavio je i izgradnju aqua parka na ovom području.

Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, izrazio je zadovoljstvo izgledom parka i podsjetio da je projekat uradila Agencija za projektovanje i planiranje opštine Nikšić, te da je projektant težio i napravio odlična rješenja svih elemenata mobilijara i parka uz upotrebu prirodnih materijala, tako da će posjetioci moći uživati u mirnom odmoru, rekreaciji a tu su i igrališta sa spravama za djecu.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v vjeracrnegore_neregistrovani
06.06.2023. 18:45

Vidim da planiraju i igraliste za djecu iako je potpuno nepotrebno posebno pravit igraliste za djecu jer je cijeli prostor prirodno lijep i pogodan i za djecu i starije ali njima je bitno da bi to debelo naplatili kao sto su prije par dana u gradskom parku renovirali djecje igraliste velicine 30 ak kvadrata i ubijedjuju da je to kostalo 75.000 eura a ko god to vidi jasno je da vise od 10.000 e ne moze biti jedan euro.Ali ,to su oni...Nepomenici,lopovi i IZDAJNICI !!!

1
0
B Budva_neregistrovani
06.06.2023. 14:57

Koliko pamtim to svake zime poplavi

11
0