Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Parada pobjednika 2023: "Ispovijed Krsta Zrnova" zatvara Internacionalni festival monodrame u Mongoliji

Monodrama u izvođenju Slobodana Marunovića večeras pred publikom u Ulan Batoru

Parada pobjednika 2023: "Ispovijed Krsta Zrnova" zatvara Internacionalni festival monodrame u Mongoliji

Na festivalu je prethodnih dana u takmičarskom programu prikazano 12 predstava iz Izraela, Španije, Mongolije, Estonije, Republike Yacute, Meksika i Crne Gore

Parada pobjednika 2023: "Ispovijed Krsta Zrnova" zatvara Internacionalni festival monodrame u Mongoliji Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorskom predstavom "Ispovijed Krsta Zrnova" večeras će biti završen Internacionalnifestival monodrame The Parada off Winners 2023 (Parada pobjednika 2023) koji se sedmi put održava u Ulan Batoru i Darhanu (Mongolija).

Na festivalu je prethodnih dana u takmičarskom programu prikazano 12 predstava iz Izraela, Španije, Mongolije, Estonije, Republike Yacute, Meksika i Crne Gore.

Monodrama "Ispovijed Krsta Zrnova" premijerno je izvedena 1996. godine na Barskom ljetopisu. Po tekstu Momira Markovića predstavu je režirao Blagota Eraković. Ulogu Krsta Popovića tumači prvak Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.