Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Pajović: Zatrpani smo prljavom kampanjom, biće potrebno još izbornih ciklusa da bi imali stabilnu političku situaciju

“Situacija sa Do Kvonom djeluje kao namjerno tempirana predizborna priča”

Pajović: Zatrpani smo prljavom kampanjom, biće potrebno još izbornih ciklusa da bi imali stabilnu političku situaciju

Da nije partijskog zapošljavanja pitanje je, kako kaže aktivista, da li bi partije koje čine tehničku Vladu prešle cenzus na predstojećim izborima

Pajović: Zatrpani smo prljavom kampanjom, biće potrebno još izbornih ciklusa da bi imali stabilnu političku situaciju Foto: gradski
Portal AnalitikaIzvor

“Zatrpani smo političkim blatom, prljavom kampanjom i prljavim igrama”, komentariše trenutnu političku situaciju u zemlji mladi aktivista Dušan Pajović.

Gostujući u jutarnjem programu na televiziji 7, Pajović ističe da se u predizbornoj kampanji ne stavlja akcenat na programske aktivnosti koje su prema mišljenju Pajovića preopširne, već na razne političke igre.

"Vidjećemo koliko će ova najnovija afera uticati na podršku Evropi sad. Mi nemamo uvid u to pismo Do Kvona i zbog toga ne znamo šta će se dogoditi. Veliko je pitanje kako se to desilo baš par dana pred izbore a ne ranije, zašto se potencira sazivanje sjednice za nacionalnu bezbjednost" kaže Pajović.

Pajoviću, kako je kazao, situacija sa Do Kvonom djeluje kao namjerno tempirana predizborna priča.

"Ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi jer je gospodin Spajić ranije uhvaćen u raskoraku sa istinom kada je bila aktuelna priča oko njegovog dvojnog državljanstva. Takodje i aktuelni premijer je često bio u situaciji raskoraka sa istinom. Pa ne znamo kome možemo da vjerujemo" kazao je Pajović.

Dešavanja sa južnokorejskim kraljem kriptovaluta za Pajovića znači jedino-raskol u PES-u koji je sve očigledniji.

"Između njih vidimo čak i ideloške razlike, a ne samo političke. Tako da je za očekivati da nakon formiranja parlamenta imamo dvije struje u PES-u" kazao je Pajović i dodao da je zanimljivo što sa druge strane imamo koaliciju URE i Demokrata koji su kako kaže u ranijem periodu jedni drugima svašta govorili.

Kršenje Ustava i zakona od strane pojedenih poslanika, raspuštene skupštine i Vlade za Pajovića je, kako ističe, svakodnevna pojava da se pitamo dokle to može da ide.

"Nažalost odgovornost izostaje za takvo djelovanje" zaključio je Pajović.

Što se tiče partijskog zapošljavanja i velikog broja zaposlenih u državnoj službi pred izbore Pajović kaže da ono što je DPS uspostavio kao klijentelističku politiku, nova avgustovska većina je to usavršila i u većoj mjeri primijenila.

“Očekujem da će isto to nastaviti i PES", kaže sagovornik televizije 7.

Da nije partijskog zapošljavanja pitanje je kaže Pajović da li bi partije koje čine tehničku Vladu prešle cenzus na predstojećim izborima.

“Glasači biti zbunjeni za koga da glasaju I više će se više usmjeriti na lidere tih partija koje su činile nekadašni demokratski front”, rekao je Pajović o biračkom tijelu DF-a.

Na pitanje da li će se normalizovati situacija nakon izbora Pajović smatra da će biti potrebno da prođe još izbornih ciklusa da bi imali stabilnu političku situaciju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nino_neregistrovani
08.06.2023. 13:15

Ne mozemo se upravljat kako vi kazete iz nvo kad vi kritikujete vladu ,ne vi no druge nvo evo dali para u niksic ,evo zaposlili 12000,kad se vi ukljucujete to je sve korektno i posteno .krikikujte sve redom i vladu i spajica i marka i janka svakog ne selektivno.

0
4